Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi mies liiton ja liigan sovun esteenä

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja Suomen Palloliiton jalkapallokauden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Captain’s ballissa Helsingissä 29. lokakuuta 2015.
Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja Suomen Palloliiton jalkapallokauden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Captain’s ballissa Helsingissä 29. lokakuuta 2015. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomalainen jalkapalloväki juhli kauden päättymistä Captain’s ball –gaalassa yhtenä suurena perheenä. Maljapuheiden, palkintosateen ja kunnianosoitusten positiivisen harmonian keskellä törähti vain yksi valtava riitasointu.

Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen puhui Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan jälkeen. Lehtinen teki näkyväksi liiton ja liigan riidan. Se oli kokeneen poliitikon jyrähdys Helsingin työväentalon juhlasalissa, ja paikka ja aika oli hyvin valittu.

Alaja seisoi asennossa Lehtisen takana ja joutui kuuntelemaan Veikkausliigan uhkavaatimusta Palloliitolle.

”Meillä on sujunut yhteistyö mallikkaasti lukuun ottamatta yhtä yksityiskohtaa. Se liittyy tähän sopimukseen, jota ei ole päästy allekirjoittamaan. Kynnyskysymyksenä on, että tv-oikeudet ovat seurojen omaisuutta yksiselitteisesti”, Lehtinen sanoi.

Palloliiton ja Veikkausliigan pitäisi solmia sopimus pääsarjan järjestämisestä, ja tähän sopimukseen Palloliitto on yrittänyt uittaa seurojen mielestä sellaista tekstiä, jota ei voi hyväksyä.

Samaan aikaan Palloliitto on puheenjohtajansa johdolla kehittänyt omaa mediakeskushanketta, johon liiton johto haluaisi Suomen pääsarjojen pelejä – myös Veikkausliigaa.

Veikkausliiga ei hyväksy sopimustekstiä, ei pidä liiton omaa kanavaa hyvänä vaihtoehtona nykyiselle tv-tuotantomallille ja riita on tehty näkyväksi jalkapalloväen juhlassa.

Nyt on kysyttävä, miksi Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja tunkee mediakeskushanketta liigaseurojen kurkusta alas väkisin? Mitä intressejä puheenjohtaja ja liitto pyrkii varmistamaan sopimusneuvotteluissa, jotka kytkeytyvät mediakeskushankkeeseen.

HS:n tietojen mukaan Palloliiton liittohallituksessa ihmetellään Alajan jääräpäisyyttä asiassa.

Jos Alaja antaisi periksi, olisivat Veikkausliigan nimet paperissa saman tien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!