Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilosen nousu Turkissa huipentui birdie-chippiin – kärki yhä kaukana

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen / HS
Turkin kisa saattaa olla Mikko Ilosen (takana) ja eteläafrikkalaisen caddien Reginald Mokhosin (edessä) viimeinen yhteinen työrupeama. Yhdeksän vuotta Ilosta auttanut Mokhosi lopettaa caddien työt tähän kauteen.
Turkin kisa saattaa olla Mikko Ilosen (takana) ja eteläafrikkalaisen caddien Reginald Mokhosin (edessä) viimeinen yhteinen työrupeama. Yhdeksän vuotta Ilosta auttanut Mokhosi lopettaa caddien työt tähän kauteen. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Kun finaalisarjan toinen kilpailu Turkin Belekissä on puolivälissä, Mikko Ilonen on noin viiden lyönnin päässä sijoituksesta, joka toisi jatkoa hänen kilpailukaudelleen golfin Euroopan-kiertueella.

Ilonen on itse arvioinut, että sijoitus 15 parhaan joukkoon Turkissa toisi paikan finaalisarjan kolmanteen kisaan Shanghaissa.

Finaalisarjan toiseen osakilpailuun mahdollisuudet ovat teoreettiset. Se edellyttäisi meneillään olevan kisan voittamista.

Kahden kierroksen jälkeen Ilonen (72+69) on tilanteessa –3 sijalla 42 ja 11 lyönnin päässä johdossa olevasta Etelä-Afrikan Jaco van Zylistä. Viisi lyöntiä lahtelaisen edellä on nelikko, joka jakaa 11. sijaa.

Toisella kierroksella Ilonen teki neljä birdieä ja yhden bogin.

”Mahdollisuuksia oli parempaankin tulokseen. En onnistunut tekemään yhtään birkkua par-viitosilla, vaikka avaukset olivat erinomaisia. Kutina oli sellainen, että olisin ansainnut hieman paremman tuloksen”, Ilonen analysoi tiedotteessa.

Viimeisen reiän (kentän yhdeksäs) birdie jätti kuitenkin suuhun hieman paremman maun.

”Siinä jäi lähestymiseen vaikea matka ja pallon makuu. Pelasin kärsivällisesti varman suorituksen viheriön taakse, kun muuta järkevää vaihtoehtoa ei ollut. Kolmas lyöntini, chippi kolahti reikään”, Ilonen kertaili huippuhetkeään.

Johdossa oleva van Zyl on pelannut Euroopan-kiertueella 121 kilpailua ilman voittoja. Kakkossijoja hänellä on kolme ja kolmossijoja viisi.

Neljän lyönnin päässä kuudentena väijyy kisan korkeimmalle rankattu pelaaja, maailmanlistan kolmonen Rory McIlroy, joka johtaa kiertueen rahalistaa ja kausikilpailua (Race to Dubai).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!