Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FC Lahdella on potentiaalisesti tuhoisa hyökkääjäkaksikko – Ykkösen maaliruisku siirtyi Lahteen

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Kalle Multanen (vas.) juhli maalia Ilveksen paidassa kaudella 2013 AC Oulua vastaan.
Kalle Multanen (vas.) juhli maalia Ilveksen paidassa kaudella 2013 AC Oulua vastaan. Kuva: Kalle Parkkinen

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sai vihdoin pitkään havittelemansa hyökkääjän, kun Ykkösen maalikuningas Kalle Multanen, 26, siirtyy lahtelaisten riveihin.

Kahdella viimeisellä kaudella Multanen on tehnyt Hakassa 50 maalia 45 Ykkösen ottelussa. Veikkausliigassa Multanen ei ole vielä pystynyt vastaavanlaisiin tehoihin. Multanen pelasi liigassa Hakan riveissä vuosina 2008–2011, ja silloin hän teki 28 ottelussa vain neljä maalia.

Korkeakunnaksen mukaan Veikkausliigassa päättyneellä kaudella viidenneksi sijoittuneen Lahden ongelma oli viimeistely.

”Loimme paikkoja, ja laukaisutilastoissa olimme suhteellisen korkealla. Paria peliä lukuun ottamatta olisimme voineet voittaa pelit. Jäimme liian usein sellaiseen tilanteeseen, että emme pystyneet tappamaan peliä”, Korkeakunnas kertoi.

Multanen on täsmähankinta, jolla Lahti pyrkii tehostamaan maalipaikkojensa hyödyntämistä. Korkeakunnaksen mukaan Multasen tilastot ovat aivan poikkeukselliset.

”Multanen oli aikoinaan jo MyPassa näytillä, mutta silloin meillä oli MyPassa vähän vaikea tilanne. Seurasimme häntä tietenkin viime vuonnakin, mutta hänellä oli silloin sopimus voimassa”, Korkeakunnas sanoi.

Korkeakunnaksen mukaan Multasella on juoksuhaluja, ja hän liikkuu paljon pystysuunnassa. Multasella on kyky etsiytyä oikeisiin paikkoihin rangaistusalueella.

”Ei Suomesta oikein toista sen tyyppistä pelaajaa tule mieleen. Se ei ole sattumaa, että tekee maaleja noin paljon”, Korkeakunnas sanoi.

FC Lahdessa Multanen saa hyökkäyksessä vierelleen kookkaan brasilialaishyökkääjän Matheus Alveksen, 22, joka teki viime kaudella yhdeksän maalia liigassa.

”Se voi olla hyvinkin tuhoisa hyökkääjäkaksikko”, Korkeakunnas sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?