Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosberg heti liekeissä kärkitaistoon

Urheilu
 
HENRY ROMERO / Reuters
Mercedeksen saksalaiskuljettaja Nico Rosberg Meksikon GP-kilpailun toisissa harjoituksissa.
Mercedeksen saksalaiskuljettaja Nico Rosberg Meksikon GP-kilpailun toisissa harjoituksissa. Kuva: HENRY ROMERO / Reuters

Mexico City

Nico Rosberg teki juuri niin kuin lupasikin mestaruuden ratkettua viime sunnuntaina Austinissa. Mercedeksen saksalaiskuski hyökkäsi täysillä heti Meksikon harjoituspäivänä.

Rosberg oli jo aamulla kirjaimellisesti liekeissä ja kirjautti iltapäivällä kärkiajan.

Ensimmäisellä jaksolla ohittaessaan Sebastian Vettelin Ferraria Rosbergin jarrut leimahtivat tuleen, ja koko jarrusysteemi jouduttiin vaihtamaan.

Iltapäivällä Rosberg ehti ajaa sitten täysipainoiset 36 kierrosta, ja saada tuntumaa äärimmäisen vähäisen downforcen erikoisrataan.

”On jännää ajaa kilpaa Meksikossa ensi kertaa. Rata muistuttaa paljon nuoruudestani, ja tuntui kuin kartingradalta useiden tiukkojen mutkiensa vuoksi. Sen kaksi stadionpuolta tekevät siitä todella upean kaikkine faneineen.”

”Käytämme samaa takasiipeä kuin Monacossa, maksimidownforcella, mutta tässä korkeudessa olemme kuitenkin erittäin nopeita myös suorilla, mikä tuntuu aivan kummalliselta.”

”Olen tyytyväinen päivän antiin. Näytti, että olemme nopeita, ja pystyin kokeilemaan kaikenlaisia eri juttuja autossa. Nautin siitä paljon, enkä malta odottaa aika-ajoa ja kisaa”, Rosberg summaili.

Maailmanmestari Lewis Hamilton piti päivää erittäin haastavana.

”Siellä oli mielettömän liukasta, ja pitoa oli jopa vähemmän kuin Monzassa. Auto vain liukui ympäriinsä. Tietysti rata on upouusi, eikä kumia ollut pinnassa vielä paljon. Rata tulee koko ajan paremmaksi ajettavaksi. On hienoa, kun katsomot ovat pullollaan jo perjantaina. Se tuntuu todella hyvältä”, Hamilton julisti.

Rengasvalmistaja Pirellin päämies Paul Hembery sai insinööreineen erilaista punnittavaa, kun pito oli huonompi kuin millään muulla radalla MM-sarjassa.

”Ajan mittaan asvaltin pinta kuluu, ja siihen kertyy lisää kumia. Se ei kuitenkaan tapahdu hetkessä. Sateinen sää vaihtuvine lämpötiloineen ei auttanut asiaa. Se vaikeutti tiimien jo muutenkin erittäin rankkaa työtä valmistautumisessa tähän kisaan.”

”Täytyy kuitenkin huomauttaa, että nämä haastavat olosuhteet tuovat parhaan esiin F1:stä”, Hembery kiitteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!