Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettelin pitkä veto oli väläytys Ferrarin kisavauhdista

Urheilu
 
HENRY ROMERO / Reuters
Ferrarin Sebastian Vettel Meksikon GP-kilpailun ensimmäisissä harjoituksissa 30. lokakuuta.
Ferrarin Sebastian Vettel Meksikon GP-kilpailun ensimmäisissä harjoituksissa 30. lokakuuta. Kuva: HENRY ROMERO / Reuters

Mexico City

Nico Rosberg merkkautti nimiinsä perjantain nopeimman kierrosajan, mutta myös kärkikeskiarvot pitkissä vedoissa niin pehmeällä kuin keskikovalla renkaallakin.

Perjantain toinen harjoitus oli kyllä kaikkea muuta kuin tavallinen. Pito uudella asvaltilla oli jo alun perin äärimmäisen heikko, ja jakson aikana vihmonut vesisade liukasti sitä entisestään.

Esimerkiksi Ferrarin Kimi Räikkönen ei vetänyt omaa vetoaan täysillä radan kostuttua. Hänen autoaan muutetaan – kuten varmasti muidenkin – melko lailla lauantaille liukkaan kelin kurssipäivän jälkeen.

Kolme viikkoa sitten lasketulla pinnoitteella ajaminen sai kaikki kuljettajat tuskailemaan liukkautta. Kun korkea ilmanala verottaa vielä autojen downforcevoimat minimiin suurimmillakin siivillä, pitkien vetojen vertailu ensimmäisenä ajopäivänä ei vastaa tavallaan tarkoitustaan.

Auto, Motor und Sport -lehden Michael Schmidtin tarkkaakin tarkemmissa laskelmissa Sebastian Vettelin nousu keskikovilla renkailla aivan Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kantaan luo kuitenkin uskoa Ferrarin kilpailukyvystä kisaan näissäkin olosuhteissa.

Vettel takoi yhdeksän kierroksen vedossa keskikovilla renkailla tasaisen varmoja kierrosaikoja, ja jäi viiden kierroksen vertailussa 0,2 sekuntia Rosbergistä samalla seoksella, ja vain 0,1 sekuntia pehmeillä renkailla vetonsa tehneestä Hamiltonista.

”MM-taisto ei ole meidän kohdaltamme ole ohitse. Vettel on toisena sarjassa, ja uskon Rosbergin jahtaavan häntä tiukasti. Aiomme kuitenkin pitää Sebastianin asemat, vaikka Mercedes ei siitä pidäkään”, Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene vinkkasi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Harjoitus jätti epäselväksi, kumpi on talleille todennäköisempi kisataktiikka – yksi vai kaksi pysähdystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!