Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iikka Kangasniemi on Bluesin oma Eric Perrin

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Huippuhetket: TPS-Blues
Huippuhetket: TPS-Blues
Turussa ratkaisua haettiin jatkoajalta, kun varsinainen peliaika TPS:n ja Bluesin välillä päättyi 1-1. Bluesin Kim Hirschovits iski voittomaalin espoolaisten pelatessa ylivoimalla.

Bluesin alkukausi on ollut vaikea, eikä maaottelutaukoa edeltänyt kolmen vieraspelin viikko muuttanut tilannetta.

Viime hetken 2–1-jatkoaikavoitto Turusta toi kuitenkin valonpilkahduksen sarjataulukon hännille. Lisäksi Espoossa voidaan iloita ylivoimapelaamisen uudesta vaihteesta.

TPS:n vieraana Blues iski molemmat osumansa ylivoimalla, ja maalien arkkitehtina oli kesken kauden espoolaismiehistöön noussut Iikka Kangasniemi (0+2). Pitkään näyttöpaikkaansa odotellut minikokoinen mailataituri on ottanut ennakkoluulottomasti paikkansa ylivoimapelin pyörittäjänä.

”Tämä maistuu erittäin hyvältä. Sen tässä on oppinut, että liigassa pitää olla koko ajan valmiina, ei saa yhtään nukahtaa jäällä,” arvioi Mestis-jäillä näyttävillä otteillaan ihastuttanut Blues-kasvatti.

”Iikalla on samanlaista erikoisosaamista kuin Eric Perrinillä Tepsin ryhmässä. Hän osaa katsoa, osaa imaista vastustajan lähelle ja osaa irrottaa kiekon oikeaan aikaan. Katsotaan mitä Kangasniemi on 20 vuoden päästä, silloin hän on varmaan melkein saman ikäinen kuin Perrin nyt,” lohkaisi Blues-luotsi Jyrki Aho.

Espoolaisten sankarin viittaa tarjoiltiin kolmannessa erässä Kalle Kaijomaalle, joka laukoi avausosuman Kangasniemen maukkaasta tarjoilusta kovalla lyöntilaukauksella. Turkulaiskapteeni Tomi Kallio suitsi espoolaisriemua näyttävällä tasoitusmaalillaan, mutta jatkoajalla oli jälleen Kangasniemen vuoro.

TPS:n kohtaloksi koitui Tadas Kumeliauskaksen köykäinen rangaistus, jonka seurauksena Blues pääsi jauhamaan ylivoimaa jatkoajalla.

Kangasniemi hyödynsi ylimääräisen tilan ja kapteeni Kim Hirschovits laukoi ratkaisun suoraan tyylikkäästä poikittaissyötöstä ohi loisto-ottelun pelanneen Teemu Lassilan.

”Se oli kai tarkoituskin alkujaan, että tulen joukkueeseen tähän rooliin ja pääsen näyttämään osaamistani. Ylivoima on toiminut hyvin, paikkoja on ollut enemmänkin kuin olemme maaleja tehneet. Kemiat osuvat siinä tosi hyvin,” Kangasniemi kiitteli.

Kaksi pistettä ei juuri helpottanut Bluesin asemaa liigassa, mutta voiton myötä maaottelutauolle lähti joukkueellinen vapautuneita miehiä.

”Kyllä kaksikin pistettä maistuu todella hyvältä. Meillä oli tappioista huolimatta hyvä ilme jo ennen peliä ja sekavan ekan erän jälkeen paransimme selvästi”, Blues-sankari iloitsi.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Iikka Kangasniemi järjesteli Bluesin tekopaikat Turussa.
Iikka Kangasniemi järjesteli Bluesin tekopaikat Turussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!