Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen päätti aika-ajon rangaistusten vuoksi

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
HENRY ROMERO / REUTERS
Ferrarin Kimi Räikkönen Meksikon GP-kilpailun aika-ajoissa.
Ferrarin Kimi Räikkönen Meksikon GP-kilpailun aika-ajoissa. Kuva: HENRY ROMERO / REUTERS

Heikki Kulta

Mexico City

Kimi Räikkösen aika-ajotilastot saivat taas yhden pohjakosketuksen lisää, kun Ferrarin suomalaiskuski lähtee uransa ensimmäiseen Meksikon Grand Prix -kisaan 18. ruudusta.

Sen alempaa Räikkönen on startannut edellisen kerran viimeiseksi jääneessä Lotus-kisassaan Abu Dhabissa 2013, kun hänet pudotettiin 22. ruutuun.

Tänä vuonna vaikeisiin lähtöasemiin Räikkönen on jäänyt Itävallassa (14. ruutu), Belgiassa (16. ruutu), USA:ssa (18. ruutu) ja nyt Meksikossa.

Kun McLarenin Fernando Alonso saa ainakin 15 ja Jenson Button 55 lähtöruudun rangaistukset, Räikkönen ei putoaisi heidän taakseen, vaikka autoon vaihdettaisiin kisaan vielä uusi moottori.

Harjoituksen jälkeen Räikkösen mekaanikot joutuivat äärimmäisen tiukalle, että ehtivät vaihtaa autoon toisen moottorin ja uuden vaihdelaatikon, joka tuo automaattisesti viiden lähtöruudun rangaistuksen.

Jarruihin jäi vikaa, ja se ratkaisi lopulta Räikkösen aika-ajon päättymisen ennen kakkosvaiheen loppua.

”Tiimi teki todella hyvää työtä vaihdettuaan ennätysajassa moottorin ja vaihdelaatikon. Sieltä on tulossa jotain rangaistuksia. Ikävä juttu. Siksi ei ollut mitään hyötyä jatkaa tätä aika-ajoa pidemmälle”, Räikkönen huokaisi.

”Nyt ei ollut riittävästi aikaa saada kaikkea valmiiksi, emmekä saaneet sitä sataprosenttiseksi. Pikkupulma jäi jarrujen kanssa. Niitä fiksattiin, ne tuntuivat toimivan, mutta sitten ne lukkiutuivat taas.”

Räikköseltä kysyttiin, pystyykö hän tällä radalla nousemaan koko kentän lävitse kohti kärkipäätä.

”Ainakin yritän”, hän kuittasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!