Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilosen epäonnistunut kausi päättyi ennen aikojaan: ”Valui vähän sormien välistä”

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen / HS
Mikko Ilosen ja eteläafrikkalaisen caddien Reginald Mokhosin yhdeksän vuotta kestänyt yhteinen taival päättyi sunnuntaina.
Mikko Ilosen ja eteläafrikkalaisen caddien Reginald Mokhosin yhdeksän vuotta kestänyt yhteinen taival päättyi sunnuntaina. Kuva: Jussi-Pekka Reponen / HS

Mikko Ilonen sai kaudella 2015 kokea karusti sen, että huippugolfarin uralla voi tapahtua yllättäviä notkahduksia.

Viime kausi (2104) oli kahden arvokkaan voiton myötä Ilosen uran paras tähän mennessä, ja jopa pääsy Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen oli lähellä.

Sunnuntaina ennen aikojaan ja vastoin suunnitelmia päättynyt kausi oli Iloselle korkeintaan keskinkertainen.

Kilpailuja kertyi 22, ja parhaimmillaan hän sijoittui kahdesti 18:nneksi. Karsiutumisia tuli kahdeksan, kun niitä viime kaudella oli vain kolme.

Alle kaikkien odotusten sujunut kausi näkyi myös maailmanlistan sijoituksessa ja rahalistalla.

Maailmanlistalla Ilonen oli viime kauden päätteeksi 47:s ja maanantaina julkaistavassa rankingissa 140. sijan paikkeilla.

Palkintorahaa kertyi tällä kaudella runsaat 400 000 euroa, viime kaudella lähes 1,7 miljoonaa.

”Kausi valui vähän sormien välistä. Mitään en saanut aikaan. Paljon oppia ja ajatuksia sain kuitenkin seuraavaa kautta varten”, Ilonen sanoi sunnuntaina tiedotteessa.

Kausi päättyi Ilosen osalta sunnuntaina kiertueen finaalisarjan ensimmäiseen kilpailuun Turkin Belekissä.

Vain sijoitus arviolta 15 parhaan joukkoon olisi tuonut pääsyn finaalisarjan kolmanteen kisaan.

Nyt Ilonen päätyi 78 miehen kilpailussa sijalle 65. Viimeiseksi jäänyt kilpailu sujui kaudelle tyypillisesti liian epätasaisesti kierrostuloksin 72-69-76-72. Päätöskierroksella tuloskortti oli taas värikäs: yksi eagle, neljä birdieä, neljä bogia ja yksi tuplabogi.

”Vauhtia oli ajoittain ihan tarpeeksi viimeisellä kierroksella, paljon hyviä suorituksia. Kauden kaava toistui, pienistä väärään suuntaan tulleista virheistä tuli lyöntejä jotka pilasivat kokonaisuuden”, Ilonen luonnehti.

Turkin kisan voitti Ranskan Victor Dubuisson, jolle Ilonen hävisi 23 lyöntiä.

Ilosen tapaan Dubuissonilla oli ennen Turkkia takanaan paljon odotuksia vaisumpi kausi.

Viime kausi oli vaiteliaalle ranskalaiselle komea Ryder Cupia myöten. Tällä kaudella aiempi paras sijoitus (neljäs) oli tammikuulta.

Ilosen ja hänen eteläafrikkalaisen caddiensa Reginald Mokhosin yhteistyö päättyi Turkin kisaan, koska Mokhosi lopettaa tai ainakin pitää taukoa caddien työstä, jota hän on tehnyt koko aikuisikänsä.

”Todella upeita aikoja ja menestyksiä koimme yhdessä. Voi tehdä hyvää mennä toisen mailapojan kanssa ainakin hetki. Koskaan ei kuitenkaan kannata sulkea lopullisesti ovea yhteistyöltä”, Ilonen kiitteli Mokhosia, jonka astuttua palvelukseen parivaljakko saavutti mm. kaikki Ilosen viisi Euroopan-kiertueen voittoa.

Kauden 2016 kilpailut Ilonen aloittaa alustavan suunnitelman mukaan totutusti Lähi-Idässä tammikuun lopussa Abu Dhabin kisalla.

Päästäkseen major-turnauksiin ja muihin maailman suurimpiin kilpailuihin hänen pitää saavuttaa menestystä vuoden ensimmäisten kuukausien aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?