Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Michael Schumacherin läheinen ystävä paljasti: ”Tapaan häntä usein ja hän jatkaa taistelua”

Urheilu
 
Marcelo Del Pozo / Reuters
Michael Schumacher seurasi Ferrari-kuljettaja Felipe Massan harjoituksia Jerezin radalla keväällä 2009.
Michael Schumacher seurasi Ferrari-kuljettaja Felipe Massan harjoituksia Jerezin radalla keväällä 2009. Kuva: Marcelo Del Pozo / Reuters

Joulukuussa 2013 lasketteluonnettomuudessa loukkaantuneen Michael Schumacherin terveydentilasta on tihkunut julkisuuteen viime kuukausina vähän tietoja.

Schumacher loukkaantui erittäin vakavasti laskettuaan kiveen ja lyötyään päänsä Ranskassa Meribellin hiihtokeskuksessa. Hän sai useita vakavia aivovammoja.

Schumacher, 46, oli loukkaantumisen jälkeen liki puoli vuotta tajuttomana. Viimeisen vuoden hän on ollut kotihoidossa Sveitsissä.

Schumacherin läheinen ystävä, Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt raotti lauantaina Schumacherin toipumista.

”Michael on läheinen ystäväni, samoin hänen perheensä on minulle hyvin läheinen”, Todt sanoi Meksikon GP:n yhteydessä.

”Näen Michaelia usein ja hän jatkaa taistelua. Ja meidän on autettava häntä ja hänen perhettä taistelemaan”, Todt totesi Autosportin mukaan lehdistötilaisuudessa.

Hän ei kertonut tarkemmin Schumacherin toipumisesta, mutta Reutersin mukaan Schumacher saa yhä kotonaan tehohoitoa.

Myös Schumacherin kanssa Ferrarilla työskennellyt Ross Brawn on ollut yhteydessä Schumacherin vaimoon Corinnaan silloin tällöin.

”Hän soittelee minulle ja pitää minut ajan tasalla. Rukoilemme joka päivä hänen toipumisensa puolesta. Se on hidasta, mutta aina on toivoa”, Brawn kommentoi Daily Mirrorin mukaan viikko sitten.

Brawn kertoi Daily Mirrorin mukaan myös vierailleensa Schumacherin luona.

Edellisen kerran Schumacherin toipumisesta kertoi toukokuussa hänen managerinsa Sabine Kehm. Kehm totesi Schumacherin tilan kohentuneen, mutta muistutti toipumisen kestävän kauan.

”Taistelu kestää kuitenkin kauan, ja olemme iloisia, että taistelu jatkuu”, hän sanoi tuolloin.

Todt otti Schumacherin terveydentilan esille kommentoidessaan kolmannen maailmanmestaruuden voittaneen Lewis Hamiltonin saavutuksia. Ennen FIA:n johtoon siirtymistään Todt toimi Ferrarin tallipäällikkönä ja Schumacherin esimiehenä.

Schumacher voitti urallaan kaikkiaan seitsemän maailmanmestaruutta, joista viisi Ferrarilla.

”Viime viikko, Lewisin kolmannen mestaruuden varmistuminen ja kaikkien lukujen näkeminen oli mielenkiintoista”, Todt pohti Reutersin mukaan.

”Olen erittäin ylpeä Michaelin saavutuksista ja joskus meinaa aivan unohtaa mitä hän saikaan aikaan”, hän pohdiskeli.

Schumacher voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 23-vuotiaana eli kaksi vuotta nuorempana kuin Schumacher. Hamiltonilla, 30, on kuitenkin kiire, mikäli mielii nousta Schumacherin rinnalle seitsemään mestaruuteen.

Lähteet: Autosport, Reuters, Daily Mirror, BBC

Rio Gandara / HS
FIA:n puheenjohtaja Jean Todt vieraili kaksi viikkoa sitten Helsingissä. Hän kertoo näkevänsä Michael Schumacheria usein.
FIA:n puheenjohtaja Jean Todt vieraili kaksi viikkoa sitten Helsingissä. Hän kertoo näkevänsä Michael Schumacheria usein.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?