Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Red Bull -talli etsii yhä pelastajaa – autossa ei ole vieläkään moottoria ensi kaudeksi

Urheilu
 
HENRY ROMERO / Reuters
Red Bull -tallin F1-kuljettaja Daniel Kvyat jarrutti mutkassa Meksikon osakilpailun harjoituksissa.
Red Bull -tallin F1-kuljettaja Daniel Kvyat jarrutti mutkassa Meksikon osakilpailun harjoituksissa. Kuva: HENRY ROMERO / Reuters

Tee se itse -tyylillä F1-huipun valloittanut itävaltalaisvetoinen Red Bull -talli tuntuu valahtaneen moottorivalmistajien syrjimäksi huutolaiseksi, joka jo viikkojen ajan on turhaan etsinyt pelastajaa.

F1-urheilun ylipäällikkö Bernie Ecclestone, 85, ehti vakuutella, että ensi kaudella lähtöruudukossa on varmuudella 22 autoa. Siihen vaaditaan kuitenkin Red Bullin ja sen tytärtalli Toro Rosson jatkaminen sarjassa.

Marraskuu on jo menossa, ja kaikilla muilla talleilla ensi kauden autojen suunnittelutyö on ollut täydessä käynnissä jo pitkään.

Toro Rosson sopimus Ferrarin tämän vuoden moottoreista on käytännössä selvä, ja pikkutalli paiskii Faenzan tehtailla töitä vuorotta saadakseen STR11-auton valmiiksi ennen helmikuun ensimmäistä talvitestijaksoa Barcelonassa.

Insinööriguru Adrian Neweyn huhutaan suunnittelevan Red Bullin RB12-autoa Renaultin moottoreille, vaikka moottorisopimus on vasta luonnosasteella.

Renault panostaa paluuseen omana tallinaan ostamalla Lotuksen. Jotta Red Bull saisi moottorit, vaaditaan ainakin julkinen anteeksipyyntö ja lupaus, että kritiikki ei jatku ensi vuonna.

Red Bull ja Toro Rosso sanoivat heinäkuussa irti sopimukset ensi kaudesta Renaultin kanssa, kun emotiimin ja moottorivalmistajan välit olivat kiristyneet äärimmilleen odotettua heikompien tulosten myötä.

Ecclestone on paiskinut hartiavoimin taustalla töitä avatakseen Red Bullin yhä kiusallisemmaksi käyneen ongelmavyyhdin.

Mahdollista sopimista Renaultin kanssa ensi kaudesta odotetaan 2–3 viikon kuluessa.

”Red Bullin ja aivan erityisesti tallipäällikkö Christian Hornerin puolusteluksi on sanottava, että he peruivat sopimuksensa Renaultin kanssa hetkellä, jolloin luulivat tehneensä uuden sopimuksen Mercedeksen kanssa”, Ecclestone muistutti Autosport -lehdessä.

Kun Mercedes ja Ferrari olivat haluttomia tukemaan kilpailijaansa samoilla moottoreilla kuin millä itse ajavat, ja Red Bull-johdon moitteista suivaantunut Renault sulki ovensa, ostajan markkinat ovat olemattomat.

Vaikka Hondan paluu F1-tasolle tänä vuonna McLarenin kanssa on ollut tuloksiltaan surkuhupaisaa, Red Bull käänsi katseensa myös Japaniin, jos Renaultin kanssa ei kauppoja tule.

Ecclestonen mukaan Honda olisikin ollut halukas varustamaan myös toisen tallin, mutta sen esti McLarenin pääjohtaja Ron Dennis omalla veto-oikeudellaan.

Ecclestone sanoi, että hän sekä kattojärjestö FIA olivat sopineet Hondan kanssa moottoritoimituksista kahdelle tallille ensi vuodeksi.

McLaren käy lävitse historiansa raskainta voitotonta jaksoa. Viimeisin täysosuma tuli Brasiliassa 2012, eli Meksiko oli nyt 55. perättäinen kisa ilman voittoa.

Wokingin miehistön urheilujohtaja Eric Boullier vakuutti viikonloppuna, ettei asia ole niin mustavalkoinen, että Hondan johtaja Yasuhisa Arai sanoisi kyllä toiselle tallille, ja Dennis ei.

”Emme ole hyväntekeväisyysjärjestö. Mielestäni Red Bull on itse aiheuttanut omat vaikeutensa”, Boullier tokaisi lehdistölle.

Meksikon F1-kilpailun tulos ei ehtinyt Helsingin Sanomien tähän painokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?