Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen kommentoi Bottas-kolaria: ”Ehkä hänestä tuntuu nyt paremmalta”

Urheilu
 
Heikki Kulta
HENRY ROMERO / Reuters
Kimi Räikkösen kisa päättyi keskeytykseen Meksikossa.
Kimi Räikkösen kisa päättyi keskeytykseen Meksikossa. Kuva: HENRY ROMERO / Reuters

Ferrarin Kimi Räikkösen Via Dolorosa – kärsimysten tie – ei tunnu päättyvän. Ferrarin suomalaiskuski keskeytti toisen perättäisen kisan, ja putosi MM-sarjassa viidenneksi kolarikaverinsa Valtteri Bottaksen taakse.

Toisen kerran kolmen viikon aikana Räikkösen Ferrari ja Bottaksen Williams osuivat kilpatilanteessa yhteen. Venäjällä Räikkönen yritti ohitusta mutkassa sisäkautta, nyt Meksikossa Bottas. Sotšissa Bottas jäi radan varteen, tällä kertaa Räikkönen.

Venäjällä suomalaiskuskit joutuivat tuomariston eteen, ja Räikkönen sai rangaistuksen. Tällä kertaa tilanne tulkittiin normaaliksi kilpaonnettomuudeksi, eikä jälkitutkintaa tarvittu.

Räikköseltä kysyttiin Ferrarin lehdistötilaisuuden aluksi, onko hän puhunut asiasta Bottaksen kanssa.

”Ei ole paljon puhuttavaa. Minulta lähti pyörä, ja keskeytin. Se oli siinä. Tietysti jokaisella on oma näkemyksensä, mutta loppupeleissä ajoimme vain kilpaa, ja niin pääsi käymään”, Räikkönen totesi.

Oliko tuomarien ratkaisu oikea?

”Ei se ole minun, eikä kuljettajien päätös. Jokaisella on eri näkemykset tapahtuneesta. On eri ihmiset, ja eri mielipiteet. Se on osa tätä peliä. Meille kävi huonosti. Se on elämää, eikä lopputulos muutu mihinkään.”

Tivattuna Räikkönen pureutui tilanteen yksityiskohtiin.

”Eihän siinä paljon tilaa ollut, mutta jos hän olisi mennyt vähän enemmän reunakiveyksen päälle, siellä tilaa olisi ollut. Se oli kuitenkin kilpatilanne. Hän teki, mitä teki, eikä mikään muutu, vaikka siitä puhuisi.”

Näkikö Räikkönen Bottaksen tulon takaa?

”Näin hänet menossa ulkokautta edellisessä mutkassa. Kuten sanoin, siinä oli tiukkaa, ja jos häneltä kysytty, varmaan hän syyttää minua. Olen kuitenkin varma, että jos hän olisi mennyt kanttarin yli, siellä olisi ollut tilaa. Tietysti siinä oli aika liukasta, hän lukitsi etupyörän, ja lopputulos oli, mikä oli. Minun oli käännettävä rattia jossain kohtaa, en voinut mennä suoraan. Olin siinä, mutta on turhaa jankuttaa siitä tilanteesta, koska olen varma, että kaikilla on omat mielipiteensä.”

”Lehdistön pitää aina syyttää jotain, mutta ei se mitään auta”, Räikkönen kuittasi.

Räikkönen kommentoi tilannetta myöhemmin myös Crash.net-sivustolle.

”Tapahtunut, mikä tapahtunut. Ehkä hänestä tuntuu nyt paremmalta sen suhteen, mitä Venäjällä tapahtui. Minulla ei ole mitään ketään vastaan.”

Bottas ei myöskään näe, että hänen pitäisi puhdistaa ilmaa Räikkösen kanssa.

”En tiedä, onko oikeastaan mitään puhuttavaa”, Bottas kommentoi.

HENRY ROMERO / Reuters
Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi.
Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?