Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Baseballin mestarit rikkoivat ennätyksiä – 54 vuotta edellisestä kerrasta

Urheilu
 
HS–AFP
Jeff Curry
Kansas City Royals juhli mestaruutta New Yorkissa.
Kansas City Royals juhli mestaruutta New Yorkissa. Kuva: Jeff Curry

Kansas City Royals on Major League Baseballin uusi mestari. Royals kaatoi World Series -nimellä käytävässä loppuottelusarjassa New York Metsin otteluvoitoin 4–1.

Viides finaali päättyi Kansasille lukemin 7–2, mutta ratkaisu nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä. Ensin Kansas nousi 2–2-tasoihin yhdeksännessä vuoroparissa, ja ratkaisu nähtiin vasta 12. vuorossa.

Vieraat paukuttivat peräti viisi juoksua ja nousivat historiallisen kahdeksannen kerran takaa-ajoasemasta voittoon. Finaalisarjassa New York johti jokaista ottelua, muttei onnistunut ottamaan titteliä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1986. Mestaruus oli Kansasille sen ensimmäinen sitten vuoden 1985.

Kansasin päävalmentaja Ned Yost ylisti syöttäjä Edinson Volquezia, jonka isä menehtyi juuri ennen loppuottelusarjan alkamista.

”Se oli ilmiömäistä, että hän pystyi syöttämään noin. Hänellä oli pesät täynnä, mutta hän teki sen, mitä oli tehnyt koko vuoden”, Yost totesi.

Kansas hävisi viime vuonna mestaruuden seitsemässä ottelussa San Franciscolle. Vuoden 1989 Oakland oli edellinen joukkue, joka onnistui voittamaan hävittyään mestaruuden edellisvuoden finaaleissa. Seitsemännen finaalin häviäjä on voittanut seuraavan vuoden mestaruuden edellisen kerran vuonna 1961, kun New York Yankees juhli titteliä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?