Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiekon olympiamitalisti ryhtyy Sanna Kämäräisen valmentajaksi

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Sanna Kämäräinen heitti Pekingin MM-kisojen karsinnassa.
Sanna Kämäräinen heitti Pekingin MM-kisojen karsinnassa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Naisten kiekonheiton hallitseva Suomen mestari Sanna Kämäräinen on hankkinut nimekkään valmentajan. Pekingin MM-kisoissa Suomea edustanut nainen luottaa jatkossa miesten Suomen ennätyksen haltijan Franz Krugerin oppeihin.

Kämäräinen, 29, muuttaa loppuvuoden aikana Vaasaan, jossa myös Kruger asuu.

”Motivaationa tässä oli, että en ollut kauden päättyessä tyytyväinen siihen, että olen 57–59 metrin heittäjä. En aktiivisesti etsinyt uutta valmentajaa, mutta keskustelin valittujen ihmisten kanssa, mitä harjoittelussa pitäisi kehittää, etten jumisi tuolle tasolle”, Kämäräinen pohtii tiedotteessa.

Kruger, 40, edusti aktiiviurallaan arvokisoissa sekä Etelä-Afrikkaa että Suomea. Uran huippu nähtiin Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000, kun Kruger pokkasi pronssia. Suomea hän edusti vuodesta 2007 lähtien.

Sari Gustafsson / Lehtikuva
Franz Kruger
Franz Kruger

Kruger korvaa Kämäräisen valmentajana Anssi Mäkisen, joka toimii myös Suomen Urheiluliiton (SUL) kiekonheiton lajivalmentajana. Mäkinen valmensi Kämäräistä kuuden vuoden ajan.

”Minusta on parempi, että vain yksi ihminen ohjaa tätä kokonaisuutta. Anssi oli koko ajan tietoinen tästä kaikesta, ja on yhä mukana tässä lajivalmentajan ominaisuudessa”, Kämäräinen kertoo taustoista.

”Sanna kaipasi uudistuksia, ja siihen löytyi onneksi sopiva henkilö”, Mäkinen sanoo.

Kruger uskoo Kämäräisellä olevan käyttämätöntä potentiaalia.

”Naisten kiekonheitossa pitkästä harjoituspohjasta aletaan usein saada kunnolla irti vasta yli kolmekymppisenä. Me teimme Sannan kanssa viisivuotissuunnitelman, joka kattaa seuraavan olympiadin”, Kruger kertoo tiedotteessa.

Sanna Kämäräinen on voittanut Suomen mestaruuden neljästi. Hän oli mukana Pekingin MM-kisoissa tänä vuonna, mutta karsiutui finaalista tuloksella 56,68. Hänen ennätyksensä on viime maaliskuussa heitetty 61,07.

Tavoitteena on heittää samoille mitoille myös ensi keväänä, sillä Rio de Janeiron olympialaisten tulosraja on 61 metriä. Amsterdamin EM-kisoihin pääsee 56-metrisellä.

”Olympiarajan pitää mennä heti toukokuussa”, Kämäräinen toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!