Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi hakee Susijengille kotikisoja vuodelle 2017

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen maajoukkue kiitti yleisöä EM-kisoissa Ranskassa syyskuussa.
Suomen maajoukkue kiitti yleisöä EM-kisoissa Ranskassa syyskuussa. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen myös 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

”Suomalainen joukkueurheilu ja koripallo ovat olleet hienossa nosteessa viime vuosien aikana. Arvokisahaut ovat meille luonnollinen jatko-osa tarinalle, jota olemme koripallon parissa kertoneet. Hienosti pelannut miesten maajoukkueemme sekä maailmanlaajuisesti koripallomaailmaa ihastuttaneet, upeat fanimme ansaitsevat kotikisat, Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sanoo liiton tiedotteessa.

Miesten EM-kisahaun takaraja umpeutui maanantaina. Hakijat ovat voineet hakea alkulohkoa, alkulohkon ja finaalien yhdistelmää tai koko turnauksen järjestelyoikeutta. Kansainvälisen koripalloliiton, FIBA Europen hallitus tekee päätöksensä kisoista 11.–12. joulukuuta.

Suomi haki yhden EM-lohkon järjestämisoikeutta jo vuoden 2015 EM-kisoihin, mutta kansainvälinen koripalloliitto myönsi kisat tuolloin Ranskalle, Kroatialle, Latvialle ja Saksalle. Kisat olivat historian ensimmäiset, joissa miesten EM-lopputurnauksen järjestelyoikeudet oli jaettu neljälle maalle.

”Oli kenties onni onnettomuudessa, että kisoja ei meille myönnetty. Vuonna 2017 EM-kisojen järjestäminen sisältäisi niin paljon sopivaa, oikealta tuntuvaa symboliikkaa. Suomi täyttää tuolloin komeat sata vuotta, ja mikä olisi hienompi tapa juhlistaa Suomea ja suomalaisuutta kuin järjestää osa maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksesta kotimaassa”, Zitting sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?