Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mourinhon musta maanantai: toimitsijakielto, sakko ja haaste

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Matthew Childs
Chelsean alkukausi on ollut päävalmentaja Mourinholle murheinen taival.
Chelsean alkukausi on ollut päävalmentaja Mourinholle murheinen taival. Kuva: Matthew Childs

HS-AFP

Valioliigaseura Chelsean päävalmentajan José Mourinhon syksy jatkuu hankalana. Englannin jalkapalloliitto FA kertoi maanantaina, että Mourinholle on määrätty yhden ottelun toimitsijakielto ja 56 000 euron sakko.

Mourinhoa rankaistiin, koska hän käyttäytyi epäasiallisesti 24. lokakuuta pelatussa West Ham -ottelussa, jonka Chelsea hävisi maalein 1–2. Mourinho oli arvostellut kovin sanoin erotuomari Jon Mossin toimia ottelun puoliajalla.

Mourinholta jää rangaistuksen takia väliin lauantainen Stoke Cityn ottelu.

Mourinho sai niinikään lokakuussa yhden ottelun ehdollisen toimitsijakiellon ja noin 67 000 euron sakot puheistaan Southampton-ottelun jälkeen. Mourinho väitti tuolloin tuomareiden pelkäävän rangaistuspotkujen antamista Chelsealle.

Rangaistus on yksi musta pilvi lisää Mourinhon taivaalla. Mourinho on kovien paineiden alla, sillä joukkue on Valioliigassa vasta sijalla 15. Chelsea on hävinnyt kuusi 11 pelaamastaan ottelusta.

Maanantaina uutisoitiin myös, että joukkueen entinen lääkäri Eva Carneiro aikoo esittää oikeudellisia vaatimuksia Mourinhoa kohtaan, koska Mourinholla oli osansa sopassa, joka johti lääkärin irtisanoutumiseen.

Soppa syntyi syyskuussa 2–2-tasapeliin päättyneessä Swansea-ottelussa. Carneiro ryntäsi kentälle lisäajalla hoitamaan Chelsean Eden Hazardia, joka joutui kentän laidalle ottelun ratkaisuhetkillä ja joukkue joutui pelaamaan vajaalla.

Mourinho ei lääkärin ratkaisusta pitänyt, ja Carneiro hyllytettiin seuran ottelutapahtumista. Hermonsa menettäneen Mourinhon väitettiin sanoneen seksistisiä kommentteja Carneirosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!