Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ihan sama minulle” – Tuleva vastustaja ei hätkähtänyt Heleniuksen kovista sparraajista

Urheilu
 
Jussi Nukari
Robert Helenius
Robert Helenius Kuva: Jussi Nukari

Raskaansarjan EM-titteliotteluun valmistautuva Robert Helenius kohtasi maanantaina Helsingissä tulevan vastustajansa, saksalaisen Erkan Teperin. Hyväntuuliset nyrkkeilijät esittäytyivät vielä rentoina, vaikka joulukuun 19. päivä Helsingissä järjestettävä ottelu on tärkeä molempien urheilijoiden uran kannalta. Ottelun voittaja nousee yhdeksi raskaansarjan maailman ykkösnimen Vladimir Klitshkon kärkihaastajista.

Loukkaantumisten ja sopimusriitojen vuoksi pitkään tauolla olleelle Heleniukselle vastus on ammattilaisuran kovin. Hallitseva Euroopan mestari Teper ei ole hävinnyt urallaan yhtään ammattilaisottelua, ja viidestätoista voitosta kymmenen on tullut tyrmäyksellä. Miehet ovat kohdanneet kerran aiemmin, vuonna 2007, kun molemmat olivat vielä amatöörejä. Teper voitti tuolloin tasaisen ottelun.

”Se oli hyvä ottelu, mutta sitä on turha muistella, sillä amatööri- ja ammattilaisnyrkkeilyä ei voi verrata”, saksalainen summasi maanantaina.

Helenius on kertonut myöhemmin tappion johtuneen siitä, että hänen lapsensa syntyi juuri ottelun alla ja keskittyminen oli muualla.

”Nyt ei tarvitse selitellä, kun en häviä”, Helenius totesi.

Teperin tapaan kaikki ammattilaisuransa ottelut voittanut Helenius valmistautuu joulukuun kohtaamiseen sparraamalla kovia nimiä vastaan. Helenius osallistuu seuraavaksi marraskuun alkupuolella Klitshkon harjoitusleirille, ja viime viikolla hän oli Venäjällä harjoittelemassa entisen raskaansarjan maailmanmestarin Aleksandr Povetkinin kanssa.

”Siellä meni paremmin kuin odotin. Otimme kolmesti viikossa viiden erän sparrauksia ja muuten keskityimme omaan tekemiseemme. Minulla ei ole mustaa silmää, joten ei kaveri päässyt pahemmin osumaan”, Helenius kertoi.

Saksalaisvastus Teper ei Heleniuksen kovasta harjoitusseurasta hätkähtänyt.

”Hyvä hänelle, mutta minulle se on ihan sama. Minulla on omat vastustajani valmistautumiseen.”

Paikalla oli myös ottelun järjestänyt Hagen Doering, joka halusi niin Teperille kuin Heleniukselle kovan ottelun. Sijainniksi valikoitui Helsinki, koska Doering kertoi pitävänsä Hartwall-areenan tunnelmasta.

”Heleniuksella on takana pitkä tauko ja sen jälkeen kaksi ottelua, mutta niissä ei ollut isoja nimiä vastassa. Nyt on sellaisen aika. Teperille halusin kovan haastajan, jotta yleisön kiinnostus ja into säilyvät.”

Suomalaisyleisö on joulukuussa Heleniuksen puolella, mutta Teper kertoi, että kehässä yleisön huutoja ei edes huomaa.

”Ottelun aikana keskityn vain valmentajani neuvoihin ja vastustajaan.”

Tilaisuuden lopuksi miehet saivat tilaisuuden kertoa toisilleen vielä terveisiä, mutta uhoamisen sijaan molemmat tyytyivät toivottamaan vastustajalle onnea ennen kohtaamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?