Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NBA:n kirkkain tähti teki historiaa – edes Michael Jordan ei yltänyt samaan

Urheilu
 
Bill Streicher
LeBron James teki NBA-historiaa.
LeBron James teki NBA-historiaa. Kuva: Bill Streicher

Koripallon NBA-sarjan viime vuosien kirkkain tähti LeBron James tuikkii entiseen malliin.

Cleveland Cavaliersin laitahyökkääjä teki 22 pistettä 107–100-voitossa Philadelphiaa vastaan ja rikkoi 25 000 pisteen rajan kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana.

James, 30, sai ylitti rajapyykin ottelun loppuhetkillä komealla donkilla.

”Pisterajan rikkominen tarkoittaa vain sitä, että olen saanut pelata monien upeiden pelaajien kanssa ja valmentajien alaisuudessa”, James totesi.

Philadelphian fanit osoittivat seisaaltaan suosiota Jamesille.

”He ovat Sixers-faneja henkeen ja vereen, mutta he tuntevat ja kunnioittavat koripalloa. Tuollaisen suosionosoituksen saaminen merkkipaalusta oli jotain erityistä.”

James on kaikkien aikojen 20. pelaaja, joka on ylittänyt 25 000 pisteen rajan. Aktiivipelaajista Dirk Nowitzki, Tim Duncan, Kevin Garnett, Kobe Bryant ja Paul Pierce ovat vielä edellä.

Clevelandissa ja Miami Heatissa urallaan pelanneen Jamesin pistekeskiarvo 27,3 on rajan ylittäneistä kolmanneksi paras. Vain kaikkien aikojen pistetilaston neljäs Michael Jordan (32 292) ja viides Wilt Chamberlain (31 419) ovat pystyneet parempaan 30,1 pisteen keskiarvolla.

Kaikkien aikojen pistetilaston kärjessä on 38 387 pistettä tehnyt legendaarinen Kareem Abdul-Jabbar.

James teki historiaa myös toisella tavalla. Hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on tehnyt vähintään 25 000 pistettä, ottanut 6 000 levypalloa ja antanut 6 000 syöttöä urallaan. Kovan tilaston listalla on vain kolme muuta miestä: Bryant, Oscar Robertson ja John Havlicek.

Esimerkiksi kaikkien aikojen koripalloilijaksi usein arvostettu Michael Jordan ei yltänyt samaan. Hän keräsi 6 672 levypalloa, mutta syötöt jäivät 5 633:een.

”Olen saanut olla terveenä ja pelata kahdessa hienossa organisaatiossa”, James lausui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?