Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fanien suosikki Liivik palaa HIFK:hon – ”Tulee joka päivä ja ilta asenteella töihin”

Urheilu
 
Seppo Solmela
Siim Liivik räppäsi HIFK:n mestaruusjuhlissa 2011.
Siim Liivik räppäsi HIFK:n mestaruusjuhlissa 2011. Kuva: Seppo Solmela

HIFK-kasvatti ja fanien suosikki Siim Liivik oli keskiviikkona tutulla Helsingin jäähallilla yhtä hymyä. Espoon Bluesin sininen paita vaihtui yllättäen kesken sopimuskauden tuttuun punapaitaan, ja Liivik liittyi joukkueen vahvuuteen välittömästi ja on mukana peleissä heti maajoukkuetauon jälkeen. Siirto ilahdutti koko HIFK:n joukkuetta.

”Saimme hyvän pelaajan ja oman pojan. Joukkueesta on kuulunut tyytyväisiä kommentteja, sillä hän on niitä pelaajia, jotka halutaan mielummin omaan koppiin kuin vastustajan”, HIFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska kommentoi HS:lle.

HIFK-kasvatti Liivik lähti Espooseen kaudeksi 2013–14. Hänellä oli Bluesin kanssa jatkosopimus kevääseen 2018 asti, mutta sopimus jatkuu nyt samanmittaisena HIFK:n kanssa.

”Lähtöön oli monta syytä. Yksi suurimmista oli se, että haluan pelillistä menestystä. HIFK joukkueena on myös tärkeä minulle ja tulee aina olemaan, sitä on turha salata.”

Liivikin siirto kasvattajajoukkueeseen toteutui vauhdilla. Viimeksi lokakuun 21. päivä Bluesin paidassa pelannut Liivik on ollut pari viikkoa sivussa flunssan vuoksi, mutta kertoi keskiviikkona olevansa ”sataprosenttisen” kunnossa ja osallistuneensa jo HIFK:n vapaaehtoisille aamujäille.

”En ehtinyt ilmoittaa Blues-joukkueelle lähdöstäni, mutta olen varmasti yhteyksissä. Minulle jää lämpimät muistot ajastani siellä, ja kiitokset muille pelaajille hyvän ilmapiirin luomisesta. Siitä minulla ei ole pahaa sanottavaa.”

Talousvaikeuksista kärsivän espoolaisorganisaation nykytilaa Liivik ei lähtenyt kommentoimaan laajemmin. Nyt hyökkääjä keskittyy täysillä HIFK:hon ja lupaa pelata tutulla tyylillään.

”Kun minä pelaan, laidat ovat aina ryskyneet, joten miksi eivät ryskyisi nytkin. Pelaan tunteella ja niin aion tehdä jatkossakin.”

Valmennusjohto kehui Liivikin merkitystä paitsi pelillisesti, myös persoonana. Rap-persoona ”Märkä-Simona” tunnettu 27-vuotias Liivik on pelannut Liigassa jo monta kautta, ja hänen roolinsa tiedetään.

”Hän on urheilullinen kaveri, joka tekee tätä tosissaan. Hän tulee joka päivä ja ilta asenteella töihin hallille ja peleihin. Hän on faniemme suosikki otteidensa vuoksi ja pistää todella itsensä likoon”, Tanska kehui.

Fyysisenä ja vastustajia mielellään ärsyttävänä hyökkääjänä tunnettu Liivik voi pelata niin laidassa kuin keskellä ja tekee pisteitä tasaiseen tahtiin. Viime kausi oli Liivikin uran ylivoimaisesti tehokkain Liiga-kausi, kun hän teki 59 ottelussa 28 pistettä.

”Hän on monikäyttöinen pelaaja ja tottunut pelaamaan niin yli- kuin alivoimaakin. Loukkaantumistilanteemme vuoksi on hieman auki, mitä paikkaa hän pelaa meillä, mutta mahdollisuuksia riittää”, Tanska kertoi.

On selvää, että siirto oli mieluinen paitsi valmennusjoholle, myös alkukaudesta Bluesin apukapteenina toimineelle Liivikille itselleen.

”Minulla oli huikea olo koko aamun, kun lähti kotoa kohti hallia. En tiennyt miten päin olla. Koko pienen ikäni olen pyörinyt tällä hallilla, ja tämä paita ja seura ovat olleet minulle tärkeitä.”

Liivikin sopimukseen sisältyy ainakin KHL:n kattava ulkomaanpykälä, mutta hyökkääjällä ei ole välttämättä tarvetta vaihtaa enää mihinkään.

”Aika näyttää, lähdenkö vielä johonkin. Tätä organisaatiota parempaa paikkaa ei pelaajalle ole, mutta vastineeksi on annettava joka ilta oma paras panoksensa. Ilmaiseksi pelipaikkaa ei HIFK:ssa saa.”

Vesa Koivunen
Siim Liivik palaa tuttuun seuraan ja saa jälleen käyttöönsä tutun pelinumeron 72.
Siim Liivik palaa tuttuun seuraan ja saa jälleen käyttöönsä tutun pelinumeron 72.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?