Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtoliitto ei rankaise Iivo Niskasta mainostempusta: ”Emme palkkaa sponsoripoliiseja”

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Iivo Niskanen ja kohttu paperipussi viime talvena Falunin MM-hiihdoissa.
Iivo Niskanen ja kohttu paperipussi viime talvena Falunin MM-hiihdoissa. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomen Hiihtoliitto ei rankaise kilpahiihtäjä Iivo Niskasta sosiaalisessa mediassa olleesta mainostempauksesta.

Niskanen latasi syksyn maajoukkueen jäätikköleirillä Italian Val Senalesissa Twitteriin kuvan, jossa ladulle asetetusta punaisesta pahvipaketista pilkisti energiajuomatölkki.

Hiihtoliitto lisäsi viime keväänä uuteen urheilijasopimukseen pykälän, joka kieltää urheilijalta oman sponsorinsa markkinoinnin ja mainonnan sakon uhalla.

Hiihtoliiton johtokunta linjasi keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa, ettei sosiaalisen median viestinnästä tule sopimussakkoja. Päinvastoin liitto haluaa, että urheilija esiintyy sosiaalisessa mediassa.

”Se lisää hiihdon näkyvyyttä. Juridisesti on vaikea seurata aukottomasti, missä urheilija esiintyy. Liitolla ei ole järkeä palkata sponsoripoliiseja”, sanoi Hiihtoliiton toiminnanajohtaja Mika Kulmala. ”Muutkin ovat tehneet vastaavia postauksia.”

Niskanen nostatti kohua jo viime talvena Falunin MM-hiihdoissa, joissa hän esiintyi Suomen viestijoukkueen julkistamistilaisuudessa kädessään paperipussiin verhottu juomatölkki.

Niskanen koetteli toiminnallaan allekirjoittamansa urheilijasopimuksen sääntöjä. Niskasen ja juomayhtiön yhteistyösopimus ei ollut Hiihtoliiton hyväksymä. Seuraamuksia Niskaselle ei kuitenkaan tullut.

Niskanen esiintyi tölkin kanssa myös tv-kuvissa. Niskanen kertoi yllättyneensä, että jupakka lähti paisumaan. Niskasen toiminnan myötä urheilijasopimukseen tuli tarkennuksia.

Urheilijasopimuksen mukaan maajoukkueessa käytetään maajoukkueen asuja, joissa näkyvät joukkueen yhteistyökumppanit ja urheilijan omat tukijat sen mukaan, mitä ns. kolmikannassa on sovittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?