Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Levillä puuttuu puolet lumesta – maailmancupin kohtalo ratkeaa huomenna

Urheilu
 

Levillä olisi tarkoitus kilpailla naisten ja miesten pujottelun maailmancupin osakilpailut runsaan viikon päästä, mutta kisa saatetaan joutua perumaan huonon lumitilanteen vuoksi.

Leuto syksy on vaikeuttanut kisarinteen lumetustöitä, eivätkä lähipäivien säät lupaa suurta helpotusta tilanteeseen. Kansainvälisen hiihtoliiton lumikontrolli on vuorossa torstaina aamupäivällä, jonka jälkeen päätöksiä kisan kohtalosta tehdään.

Levin kisojen pääsihteeri Janne Pelkonen kertoo, että vaihtoehtoja on käytännössä kaksi.

”Joko lumikontrollia siirretään tai kisa perutaan”, Pelkonen sanoo.

Hän ei halua spekuloida torstain lumitarkistuksen tuloksella, mutta vakuuttaa kaiken toiminnan tähtäävän kisojen järjestämiseen 14.–15. marraskuuta.

Tällä hetkellä rinteessä on noin puolet tarvittavasta lumimäärästä, eikä Pelkonen halua arvioida, millaisessa ajassa loput lumesta saataisiin tehtyä. Lumetukseen vaikuttaa kylmyyden lisäksi ilmankosteus ja veden lämpötila.

Pelkosen mukaan Levin lumetusjärjestelmä on maailmancupkiertueen tehokkaimpia, ja kuorma-autollisen lunta saa tehtyä kahdeksassa sekunnissa. Mutta kaikki on lopulta säästä kiinni.

”Yläkertaan voi esittää toivomuksia, mutta tilauksia ei.”

Maailmancupin peruuntuminen iskisi kovaa sekä suomalaisen alppihiihdon näkyvyyteen että paikallisten yrittäjien kukkaroon. Pelkosen mukaan viime vuonna kolmen päivän tapahtuma jätti Levin alueelle kolme miljoonaa euroa, ja 190 miljoonaa tv-katsojaa tarjosi merkittävän kanavan maailmalle.

”Kyllä tähän voisi ottaa pienet sadetanssit jokaiselta”, Pelkonen naurahtaa.

Levillä on järjestetty alppihiihdon maailmancupin osakilpailuja vuoden 2004 helmikuusta lähtien. Kisa on jouduttu perumaan vuosina 2007 ja 2011 lumenpuutteen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!