Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palloliiton ja liigan sitkeä riita ratkeamassa – Pertti Alaja antoi periksi

Urheilu
 
Vesa Koivunen
SJK:n Cedric Gogoua ja HJK:n Mac Kandji (oik.) väänsivät pallosta Seinäjoella syyskuussa.
SJK:n Cedric Gogoua ja HJK:n Mac Kandji (oik.) väänsivät pallosta Seinäjoella syyskuussa. Kuva: Vesa Koivunen

Palloliiton ja jalkapallon Veikkausliigaseurojen ilmiriitaan on löytymässä ratkaisu. Palloliitto teki keskiviikkona Veikkausliigaseuroille uuden sopimusesityksen pääsarjan järjestämisestä, ja sopimukseen on tehty muutoksia, jotka koskevat Veikkausliigan mediaoikeuksia.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Palloliiton uusimpaan sopimusesitykseen on kirjattu, että Veikkausliigan mediaoikeudet ovat seuroilla.

Tällainen yksiselitteinen muotoilu sopimuksesta on aiemmin puuttunut, ja sitä Veikkausliigaseurat ovat halunneet sopimukseen. Liigaseurat haluavat sopimuksella varmistaa, että tv- ja mediaoikeudet ovat seurojen omaisuutta, eikä niitä siirretä seuroilta.

Palloliitto antoi uuden sopimusesityksensä vain viikko sen jälkeen, kun liiton ja Veikkausliigan riita tuli julkiseksi viime viikolla järjestetyssä Captain’s ball -jalkapallogaalassa. Uusi sopimusesitys tarkoittaa sitä, että Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on taipumassa liigaseurojen tahtoon.

Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen puhui Helsingin työväentalolla pidetyssä gaalassa Alajan jälkeen, ja teki näkyväksi liiton ja liigan riidan.

”Meillä on sujunut yhteistyö mallikkaasti lukuun ottamatta yhtä yksityiskohtaa. Se liittyy tähän sopimukseen, jota ei ole päästy allekirjoittamaan. Kynnyskysymyksenä on, että tv-oikeudet ovat seurojen omaisuutta yksiselitteisesti”, Lehtinen sanoi Alajan kuunnellessa asennossa Lehtisen puhetta.

Palloliitto on puheenjohtajansa johdolla kehittänyt omaa mediakeskushanketta, johon liiton johto haluaisi Suomen pääsarjojen pelejä – myös Veikkausliigaa.

Liigaseurat puolestaan ovat olleet tyytyväisiä tällä kaudella alkaneeseen otteluiden televisiointiin ISTV:ssä. Liigaseurat solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen vuosille 2016–2017 ISTV:n kanssa.

Veikkausliigan on seuraavaksi tutkittava, onko uusi sopimusesitys sellainen, että se on juridisesti aukoton. Mikäli uusi sopimusesitys olisi liigaseurojen hyväksyttävissä, sen hyväksymisessä menee vielä aikaa. Veikkausliigan hallituksen pitää kokoontua ja vastata Palloliiton esitykseen.

Uudesta sopimuksesta on tulossa näillä näkymin 3+2-vuotinen, ja Veikkausliigan järjestämisoikeus olisi liigaseurojen yhdistyksellä Sarjaseurat ry:llä.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?