Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalervo Kummola Ylelle: Jääkiekkoon nuuskan täyskielto

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kalervo Kummolan mukaan nuuska ei sovi jääkiekkoon.
Kalervo Kummolan mukaan nuuska ei sovi jääkiekkoon. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jääkiekkoliiton väistyvä puheenjohtaja Kalervo Kummola aikoo esittää viime töinään kotimaiseen jääkiekkoon nuuskan täyskieltoa. Kummola kertoi ehdotuksestaan Ylen aamu-tv:n haastattelussa torstaina.

Kummola aikoo viedä ehdotuksensa perjantaina liittohallituksen käsiteltäväksi. Hänen tavoitteenaan on nuuskan täyskielto.

Mikäli Jääkiekkoliiton hallitus hyväksyy Kummolan esityksen, se vaatii vielä Jääkiekkoliiton valtuuston siunauksen.

Kummolan mukaan nuuska on ongelma monessa urheilulajissa Suomessa. Jääkiekkoilussa se on hänen mielestään niin eettinen kuin terveysongelma.

”Jäähalleilla ja joka puolella sitä näkyy, kun käytävillä pyörii”, Kummola sanoi Ylelle.

Jääkiekkoliitto on rajoittanut nuuskan käytön jo aiemmin kilpailusäännöissään. Säännöissä todetaan, että tupakkatuotteiden ja erikseen mainittuna nuuskan käyttö on kielletty pelaajille ja toimitsijoille tarkoitetuissa tiloissa. Sääntöä on kuitenkin noudatettua vaihtelevasti.

Kummolan ehdotus totaalikiellosta olisi tiukempi. Urheilun keskusjärjestön Valon reilun pelin asiakirjassa nuuskan ja tupakkatuotteiden käyttö on ennestään kielletty urheilupaikoilla ja katsomoissa.

”Tupakan, nuuskan, alkoholin, huumeiden ja muiden päihteiden käyttöä ei liitetä liikunnan ja urheilun maailmaan”, asiakirjassa todetaan.

Nuuskan käyttö on varsin suosittua jääkiekkoilijoiden keskuudessa maajoukkuetta myöten. Nuuskan myynti on Suomessa kielletty, mutta nuuskaa saa tuoda Suomeen omaan käyttöön.

Tutkimuksissa nuuskan käytön on todettu paitsi aiheuttavan syöpää myös heikentävän palautumista ja lisäävän urheiluvammojen riskiä.

Kummola on johtanut Jääkiekkoliittoa vuodesta 1998. Hän jättää tehtävän vuoden lopussa.

Jääkiekkoliitto valitsee uuden puheenjohtajan marraskuun lopulla. Kummolan paikkaa tavoittelevat Vaasan Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen, Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen ja Mikkelin Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka ja OP-ryhmän johtoon kuuluva Harri Nummela.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?