Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekon pelaajayhdistys tyrmää nuuskan täyskiellon: ”Mahdoton ajatus”

Urheilu
 

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela pitää Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan kaavailemaan nuuskakieltoa hyvänä ajatuksena juniorien kannalta.

Täysi-ikäisten ammattilaispelaajien etujärjestön vinkkelistä Kummolan kaavailema täyskielto kuulostaa Saarelan mukaan kuitenkin oudolta asialta.

Kummola ehdotti torstaina Ylen aamu-tv:n haastattelussa jääkiekkoon nuuskan täyskieltoa. Jääkiekkoliiton iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessa nuuskakielto oli kirjoitettu koskemaan ottelutapahtumia ja harjoituksia.

”Mitä totaalikielto sitten tarkoittaakaan, en oikein näe sitä mahdollisena, kun kyseessä ovat täysi-ikäiset ammattilaiset”, Saarela pohtii.

”Jos joku seura haluaa olla nuuskaton seura – kuten on savuttomia työpaikkoja – niin se on seuran sisäinen asia, jos he niin sopivat. Mielestäni on mahdollista, että seura kieltää pelaajiltaan nuuskan käytön esimerkiksi harjoituksissa ja pelimatkoilla. Toteuttaminen on sitten isolla kysymysmerkillä.”

Sen sijaan Saarela ei pidä mahdollisena, että edes seurat voisivat kieltää nuuskan käyttöä pelaajien vapaa-ajalla.

”Jos täyskielto tarkoittaa sitä, että kukaan suomalainen jääkiekkoilija, jolla on hokkarit jalassa, ei saa käyttää nuuskaa, niin se on mahdoton ajatus.”

”Pelaajat ovat esikuvia, ja nuuskalla on kielteiset vaikutukset niin aikuiseen kuin nuoreen, mutta Suomessa on jo tupakkalaki, joka säätelee, että alle 18-vuotiailta nuuska on kielletty, eikä sitä saa myydä eikä trokata toisille. Omaan käyttöön nuuskaa saa hankkia.”

Saarelan mukaan pelaaja voi omassa työsopimuksessaan sopia, että hän ei käytä sopimuksen aikana nuuskaa.

”Mutta meidän mallisopimukset eivät tällaista sisällä eikä varmaan tule sisältämäänkään.”

Jo ennestään monessa jäähallissa on nuuskan käyttö kielletty, mutta kiellon valvonta on osoittautunut käytännössä mahdottomaksi.

”Ei kai Jääkiekkoliitto ylipäätään voi nuuskan käyttöä kieltää. Hallin ylläpitäjä tai omistaja sen sijaan voi esimerkiksi sanoa tällaisia asioita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!