Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hälyttävän heikkoja tehoja –  Onko NHL-supertähti Sidney Crosbysta tulossa liian vanha?

Urheilu
 
Charles LeClaire / USA Today Sports
Sidney Crosby juhli kauden avausmaalia vasta kauden kuudennessa ottelussaan Florida Panthersia vastaan. Kris Letang onnitteli.
Sidney Crosby juhli kauden avausmaalia vasta kauden kuudennessa ottelussaan Florida Panthersia vastaan. Kris Letang onnitteli. Kuva: Charles LeClaire / USA Today Sports

Maailman viime vuosien paras jääkiekkoilija Sidney Crosby teki keskiviikon ja torstain välisenä yönä maalin ja sai koko NHL:n riemuitsemaan. Osuma oli supertähdelle vasta toinen kahteentoista otteluun. Tahti on ollut poikkeuksellisen heikko.

Tunnollisen ja robottimaisen tylsäksi moititun Crosbyn tehokkuus on aina ollut kellontarkkaa, mutta nyt kanadalainen on ollut vaikeuksissa. Ensimmäisissä yhdeksässä ottelussa hän jäi kahdeksan kertaa ilman pisteitä. Sellaista ei suvaita sarjan ehdottomalta ykköstähdeltä ja keulakuvalta.

Huippulupaus Connor McDavidin jouduttua pitkälle sairaslomalle huomio on kääntynyt yhä tiukemmin Pittsburgh Penguinsin kapteeniin Crosbyyn.

Crosby on tunnettu poikkeuksellisen varmana suorittajana, joka on tehnyt laitahyökkääjistään tasoaan parempia jääkiekkoilijoita. Kun Penguins hankki täksi kaudeksi Toronton tähtihyökkääjä Phil Kesselin Crosbyn viereen, molempien pistetahdin piti parantua entisestään. Toisin kävi, sillä heikosti pisteitä tehnyt kaksikko siirrettiin eri ketjuihin jo pari viikkoa sitten.

Kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt Penguins liitää nyt viiden ottelun voittoputkessa, mutta Crosbylle ja hyökkääjän kotimaalle Kanadalle se ei riitä. Penguins on parhaillaan neljän ottelun vieraspelimatkalla Crosbyn jääkiekkohullussa kotimaassa, ja loppuunmyydyillä areenoilla seurataan tarkasti, miten maajoukkueen kapteeni heräilee horroksestaan. Hätäisimmät ovat jo ehtineet pohtia, onko kyseessä pysyvä taantuminen.

28-vuotias keskushyökkääjä on voittanut urallaan kaiken, mutta se ei tarkoita, että hän odottaisi itseltään muuta kuin parasta. Crosbyn kehonkieli kauden otteluissa on ollut hermostunutta. Hän on haastatteluissa painottanut, että tehoja on tultava enemmän. Tekosyitä ei ole, lähes yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkka velvoittaa onnistumaan.

Syiksi Crosbyn heikkoon alkukauteen on esitetty muun muassa sopeutumisvaikeuksia päävalmentaja Mike Johnstonin pelitapaan ja vanhenemista. Ihmelapsena tunnettu Crosby lähestyy kolmeakymmentä, ja hän on jo joutunut vastaamaan kyselyihin siitä, onko ikä hidastanut häntä. Crosby on ponnekkaasti kieltänyt epäilyt, mutta tilastot kertovat, että valtaosa maailman parhaista jääkiekkoilijoista on pelannut tehokkaimmat vuotensa alle 27-vuotiaana.

Aivan kuka tahansa ei myöskään kelpaa Crosbyn laidalle. Paljon hänen kanssaan pelanneet 36-vuotiaat Chris Kunitz ja Pascal Dupuis ovat jo uransa ehtoopuolella, ja kaksikon vauhti hidastuu väistämättä.

Penguinsin hyökkäys on Crosbyn, Kesselin ja Jevgeni Malkinin johdolla yksi NHL:n kovimpia, mutta kaksi supertähteä samassa ketjussa ei välttämättä ole yhtä kuin kaksin verroin pisteitä, mikä nähtiin Crosbyn ja Kesselin kohdalla. Tällä hetkellä Crosbyn vieressä pelaavat Dupuis ja ruotsalainen Patric Hörnqvist, joiden odotetaan hyödyntävän Crosbyn tarjoiluja kovalla prosentilla.

Crosby on NHL:n seuratuin pelaaja, joka ei kyselyistä huolimatta suostu paljastamaan julkisuudessa mitään yksityiselämästään. Tylsän lisäksi häntä on haukuttu valittajaksi, mutta hänen rakkauttaan jääkiekkoon ei ole koskaan voitu kiistää.

Pisteiden puutetta huolestuttavampaa on se, kuinka passiiviselta Crosby on näyttänyt alkukaudesta. Supertähti on aina tahtonut vain pelata jääkiekkoa ja jättänyt draaman muille, mutta ilman intohimoa Penguinsin kapteenista ei jää paljoa jäljelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?