Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättimäinen skandaali uhkaa Kenian yleisurheilua - Rioon meno vaarassa

Urheilu
 
Gretchen Ertl / Reuters
Kenialainen Rita Jeptoo on voittanut massamaratoneja, mutta hänen yllään väijyy dopingepäily.
Kenialainen Rita Jeptoo on voittanut massamaratoneja, mutta hänen yllään väijyy dopingepäily. Kuva: Gretchen Ertl / Reuters

Maailman antidopingtoimisto alkaa olla lopen kyllästynyt yleisurheilussa rehottavaan dopingiin. Wada haluaa vauhdittaa keinoja, joilla Kenia saataisiin suljettua kansainvälisestä urheilusta neljäksi vuodeksi, kunnes maa alkaa suhtautua vakavasti dopingin vastaiseen työhön, sanoi Kenian olympiakomitean edustaja.

Tusinoittain kenialaisia juoksijoita on jäänyt kiinni dopingista viime vuosina. Käryjen myötä maan maine on mustaantunut. Kenia on ollut yleisurheilussa hallitseva maa pitkillä ja keskipitkillä juoksumatkoilla.

Wadassa alkaa turhautuneisuus levitä, kun Kenian liitto, Athletics Kenya, ei ole pannut dopingia kuriin tai järjestänyt tehoratsioita. Lupauksia on kuultu, ei tekoja.

Kenian Olympiakomitean puheenjohtaja Kipchoge Keino sanoi Wadan harkitsevan vakavissaan maan sulkemista ulos neljäksi vuodeksi, kunnes dopingtynnyri on tyhjennetty. Ulosheitto koskisi myös ensi kesän Rio de Janeiron olympialaisia.

”Tämä ei ole enää uhkaus”, Keino sanoi Nairobissa uutistoimisto Reutersille. Keino oli vähän aikaisemmin palannut Yhdysvalloista tapaamasta Wadan edustajia.

”Heidän mielestään Kenia lakaisee maton alle dopingongelmat”, Keino sanoi. Hän on itsekin entinen huippujuoksija, joka hävisi Pekka Vasalalle 1 500 finaalin kirikamppailussa Münchenin olympialaisissa 1972. Keino voitti samoissa kisoissa 3 000 metrin esteet. Tapio Kantanen saalisti silloin pronssia.

Keino ehdotti, että maan antidopingtoimisto, maan yleisurheiluliitto, AK, ja Kenian hallitus istuisivat saman pöydän ääreen yhteiseen neuvotteluun. Muuten ongelmat ja vaikeudet kasvavat liian suuriksi, ja olympiahanke kariutuu.

Wada ihmetteli ja kyseenalaisti kenialaisten toiminnan Pekingissä. Joyce Zakari ja Koki Manunga jättivät testit väliin, eikä Kenian liitto reagoinut asiaan. Syyskuussa kaksi muuta kenialaista juoksijaa kärysi dopingista.

Kenia on ollut vuosia yleisurheilun juoksulajien kirkkain tähti, mutta millä konsteilla. Noin 35 juoksijaa on jättänyt testit väliin viimeisen kolmen vuoden aikana. Heidän joukkoonsa kuuluu Rita Jeptoo, joka voitti Bostonin ja Chicagon maratonit.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!