Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hans Backe valitsi esikuntansa

Urheilu
 
Magnus Laupa
Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja Hans Backe keskittyy alkuvuodesta alkaen televisiotöiden sijaan maajoukkuetehtäväänsä.
Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja Hans Backe keskittyy alkuvuodesta alkaen televisiotöiden sijaan maajoukkuetehtäväänsä. Kuva: Magnus Laupa

Suomen jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Hans Backe on valintansa tehnyt. Backe vahvisti perjantaina Helsingin Sanomille, että hän on valinnut Suomesta kaksi apuvalmentajaa ja maalivahtivalmentajan sekä videoanalyytikon ja pelaajatarkkailijan Ruotsista. Antti Niemi on tehnyt uuden sopimuksen maajoukkueen apuvalmentajana toimimisesta.

Millaisia ominaisuuksia haluat apuvalmentajillasi olevan?

”Parasta olisi tietenkin, jos tuntisin apuvalmentajani entuudestaan tai jos olisin keskustellut heidän kanssaan. Tarvitsen positiivisia persoonia, koska maajoukkuetapahtumat kestävät aina vain muutaman päivän. Päivittäinen dialogi pelaajien kanssa pitää olla positiivista. Kokemus on tietenkin etu”, Backe kertoi Helsingin Sanomille puhelimitse perjantaina.

Backen mukaan hän sai valita itse haluamansa suomalaiset apuvalmentajat.

”Olen jo puhunut valmentajien kanssa. He neuvottelevat parhaillaan liiton kanssa. Minä valitsin heidät. En voi sanoa heistä enempää ennen kuin neuvottelut ovat ohi”, Backe kertoi.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Palloliitto on toivonut ainakin yhtä valmentajaa valmennusryhmään. Liiton johdon toiveena on ollut, että tilapäisenä päävalmentajana toiminut Markku Kanerva pääsisi apuvalmentajaksi. Backen mukaan liitto ei ohjannut häntä valinnoissa.

”Liitto ei ole sanonut minulle, keitä minun pitäisi valita tai antanut ohjeita. He sanoivat, että tee itse valintasi”, Backe sanoi.

Syksyn karsintapeleissä Kanervan apuvalmentajina olivat Mika Nurmela ja Jonatan Johansson. Nurmela kertoi HS:lle, että hän ei ole käytettävissä, eikä häntä ole kysytty Backen valmennusryhmään. Johansson ei halunnut kommentoida maajoukkuetta, ja Kanerva ei ole vastannut HS:n soittopyyntöön. Heidän reaktioistaan voisi päätellä yhtä jos toista.

Palloliiton työntekijänä Kanerva sopisi kuluraameihin. Mahdollisten apuvalmentajien lista on lyhyt, kun kyseeseen tulevat todennäköisesti vain Veikkausliigassa tai maailmalla kannuksia hankkineet valmentajat, liiton maajoukkuevalmentajat ja entiset maajoukkuepelaajat, jotka ovat ruvenneet valmentamaan.

HS:n tavoittamilta Veikkausliigavalmentajilta Backe ei ole kysynyt halukkuutta apuvalmentajaksi, eikä liitto ole kysynyt heidän mahdollisuuksiaan toimia apuvalmentajana. Veikkausliigavalmentajista Simo Valakari, Juha Malinen, Mika Lehkosuo, Toni Korkeakunnas ja Jani Honkavaara vastasivat HS:n kysymyksiin Backea koskien.

Valakari sanoi olevansa kiinnostunut, mutta liitto ei ole ollut häneen yhteydessä.

”Kyllä se homma on mennyt minulta ohi”, Valakari sanoi.

Samoin ajatteli Malinen.

”Se juna on varmaan mennyt jo”, Malinen sanoi.

Lehkosuo toimi Mixu Paatelaisen päävalmentajakaudella apuvalmentajana, mutta haluaa keskittyä nyt HJK:hon.

”Tein Mixun aikana kahta työtä yhtä aikaa. Se oli aika raskasta”, Lehkosuo sanoi.

Ruotsalaisvalmentaja kertoi, että valmennusryhmä julkistetaan viikon sisällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?