Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harkimo paljasti suosikkinsa Kummolan seuraajaksi – ja kritisoi SM-liigaa

Urheilu
 
Milka Alanen
Harry Harkimo on myös kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja.
Harry Harkimo on myös kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Kuva: Milka Alanen

KHL-seura Jokerien pääomistaja ja Harry Harkimo on kertonut oman suosikkiehdokkaansa Kalervo Kummolan seuraajaksi Jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Harkimo käsittelee puheenjohtajavaalia ja suomalaisen jääkiekkoilun tilaa kolumnissaan Savon Sanomissa.

Jääkiekkoliitto valitsee uuden puheenjohtajan kahden viikon päästä liittovaltuuston kokouksessa. Liiton esiraati on valinnut loppusuoralle kolme henkilöä. He ovat Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Jukka Toivakka, Vaasan Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen ja OP-ryhmän johtoon kuuluva Harri Nummela.

Harkimon kaikki kolme ehdokasta pystyvät hoitamaan puheenjohtajan tehtävää, mutta Hiltunen on hänen mielestään paras ja sopivin.

”Hänellä on kokemusta sekä kiekosta että liike-elämästä. Mutta valitaan kuka vain, toista Kummolaa ei saada”, Harkimo kirjoittaa.

Siviilissä Hiltunen toimii vaasalaisen Vaconin varatoimitusjohtajana. Pörssiyhtiö yhdistyi vuosi sitten Danfoss-konserniin.

Harkimon mukaan uudella puheenjohtajalla on paljon tehtävää, jotta jääkiekko säilyttää asemansa Suomessa.

Kolumnissaan Harkimo ottaa kantaa myös SM-liigaan ja jääkiekon sarjajärjestelmään. SM-liigan sulkeminen on tuonut Harkimon mukaan merkityksettömiä otteluita niin liigaan kuin Mestikseen. Liigan taso on puolestaan pudonnut joukkuemäärän kasvattamisen myötä.

Harkimon mukaan jääkiekko voi Ruotsissa paremmin, koska siellä on kova kilpailu.

”Kansallinen pääsarjataso ja sen alapuolella oleva sarja voivat hyvin, koska molemmissa on iso vääntö tippumisesta ja noususta. Kun pääsarjasta voi pudota ja alemmasta nousta pääsarjaan, jokainen ottelu on merkityksellinen. Siellä ei ole mitään suljettua sarjaa, niin kuin meillä”, Harkimo kirjoittaa.

Harkimon mukaan Jokerien isot taloudelliset tappiot jatkuvat myös kuluvalla kaudella. Syynä ovat KHL-liigan vaatimat suuret alkuinvestoinnit.

”Tällä kaudella teemme yli 10 miljoonan euron tappiot – mutta olemme myös saavuttaneet oman asemamme ja yli 10 000 katsojan keskiarvon.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!