Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusela kiitti Huhtalan namisyötöstä

Urheilu
 

Tšekki1Suomi2

Suomen jääkiekkomaajoukkue on kangistunut samaan kaavaan. Ensin päästetään vastustaja 1–0-johtoon ja sen jälkeen voitetaan niukasti 2–1. Näin kävi Venäjää vastaan torstaina ja samalla tavalla meni Tšekki nurin lauantaina Hartwall-areenassa.

Kukaan ei panisi pahitteeksi, harvoja ruotsalaisia lukuun ottamatta, jos Leijonat juuttuisi tähän kuvioon myös Ruotsi-ottelussa sunnuntaina.

”Koetetaan lähteä hyvin peliin. Tänään oltiin vähän telineissä. On oltava heti alussa hereillä”, Suomen voittomaalin tehnyt Kristian Kuusela sanoi.

Tommi Huhtala ja Kuusela järjestivät ratkaisumaalin heti kolmannen erän alussa. Kello tikitti vain minuutin ja 20 sekuntia, kun Huhtalan syöttö maalin takaa napsahti suoraan Kuuselan lapaan. Herkästi laukova Kuusela ei jäänyt pohtimaan, vaan jatkoi laatan pussiin.

”Maailmanluokan syöttö. Oli helppo työ itsellä putata melkein tyhjiin. Hieno alustus ja hieno fiilis”, Kuusela sanoi.

Kotoisen Karjala-turnauksen voitto ratkeaa Ruotsi-ottelussa. Siinä piste ja leijonapelaajat saavat aukaista isänpäiväpaketin.

”Ihan sama. Voitto on voitto, on se sitten 6–0 tai 2–1. Minulle kelpaa kaikki”, Kuusela sanoi sunnuntain pelistä.

Venäjä voitti Ruotsin 6–3 iltapäivän kohtaamisessa, joten turnausvoitossa ovat vahvimmin kiinni itänaapurin karhu ja isäntäjoukkue.

Vaikka Ruotsi hävisi, on sillä jalkeilla kova joukkue. Peräti ­13–15 pelaajaa tavoittelee vaka­vissaan ensi kevään MM-paikkaa. Suomella vastaava luku pyörii kymmenen molemmin puolin.

Tšekki otti lauantai-iltana 1–0-johdon erikoisesti. Petri Kontiolan kentällinen jauhoi ensin melkein pari minuuttia vastustajan päädyssä, kunnes peli aaltoili omaan päähän kaukaloa. Siellä Tšekki jatkoi pyörittämistä ja pakkipari Anssi Salmela - Teemu Laakso pelasi noin kolme­minuuttisen vaihdon.

Vain yksi väliin osunut pitkä kiekko antoi hetken hengähdystauon.

Väsyneillä jaloilla puolustaminen maksoi sen verran, että ­Milan Gulaš sai sohia kiekon ­sisään maalivahti Harri Säterin edestä, kun happivelkaa kärsineet pakit katsoivat vieressä.

Huhtala toi Suomen tasoihin ajoissa 36.16. Optimistinen laukaus pitkän kuljetuksen päätteeksi antoi palkinnon.

”Pääsin aika läheltä vetämään”, Huhtala sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!