Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aineksia tuhkimotarinaan - alasarjoista pikavauhdilla Leijoniin

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Aleksi Elorinne
Aleksi Elorinne Kuva: Vesa Koivunen

Heikki Miettinen HS

Tapparan puolustaja Aleksi Elorinne pelasi vielä vuosi sitten Mestistä LeKissä. Tapparaan hän tuli koeajan jälkeen, mutta vakiopaikka irtosi vasta myöhemmin.

Artikkeliin liittyvät

Noin vuotta myöhemmin Elorinne, 25, jakaa haastatteluja Hartwall-areenassa Leijonien lippalakki päässään ja yllään tyylikäs maajoukkueen verkkaritakki. Tšekki on mennyt nurin maalein 2-1 vain hetkeä aikaisemmin.

Kaiken lisäksi Elorinne sai syöttöpisteen Tommi Huhtalan 1-1-tasoitukseen. Tosin hieman lahjapiste se oli, kun Huhtala kuljetti kiekkoa 30 metriä ennen kuin laukoi sen ohi Dominik Furchin. Tilastoihin piste jää, eikä kukaan muista sitä vuoden kuluttua.

Miten tässä näin pääsi käymään? Ensin Tapparan runkopelaajaksi ja perään Leijoniin henkeä salpaavalla vauhdilla.

Yksi syy on maajoukkueeseen valitun Mikko Mäenpään loukkaantuminen. Elorinne sai pikakutsun, ja kiitti pelaamalla kaksi hyvää ottelua, ensin Venäjää ja sitten Tšekkiä vastaan.

”Joskus on hyvä, että ei ehdi turhia mietiskellä”, Elorinne sanoi nopeasta tulosta pääovista sisään.

”Ei sitä muutenkaan mietiskellä. Pelataan selkäytimestä. Jos rupeaa miettimään, ei pelistä tule mitään.”

Elorinne on kotoisin Joensuusta, mutta kierrellyt kiekkokassi olalla pitkään. Tapparaan hän yritti jo viitisen vuotta sitten. Visiitti jäi lyhyeksi. Juniorina hän pelasi muutaman kauden Espoon Bluesissa. Väliin mahtuu kotikaupungin Jokipojat ja taas annos Tapparaa.

Keväällä Elorinne pelasi täyden paketin Tapparan mukana Liigan finaaleissa Kärppiä vastaan. Sitä edeltävänä syksynä hän veti Lempäälässä 22 ottelua Mestistä. Ei kovin yleinen yhdistelmä.

”Päätin, että käännän jokaisen kiven ja katson, onko minusta tähän hommaan. Aloin tehdä sen eteen hommia ja olen iloinen, että kurkkasin sinne kiven alle”, Elorinne sanoi.

Loppuotteluissa Kärppiä vastaan Elorinteen pelissä pisti silmiin rohkeus. Hän uskalsi tuoda kiekkoa ylös omalta alueelta ja yrittää erilaisia ratkaisuja.

Kokoa hänellä on aina ollut. 195-senttinen varsi takaa tietynlaisen rauhan ruuhkapaikoissa.

”Oli muutama huonompi kausi ja oltiin isojen asioiden äärellä, kun peli ei kulkenut”, Elorinne sanoi vaiheistaan viime vuoden kesällä.

”Tapparalle iso kiitos, että antoivat mahdollisuuden. Ei ollut kovin moni seura käsi pystyssä, kun uutta seuraa etsittiin”, Elorinne sanoi saamastaan koeajasta.

Nyt Elorinteen tuhkimotarina alkaa muistuttaa entisen seurakaverin Olli Palolan stooria. Palola nousi Leijoniin takaveräjän kautta Sotšin joulukuiseen turnaukseen 2013. Silloin Palolalla oli vielä tarkassa muistissa pelit Lempäälän Kisassa Mestiksessä.

”Kieltämättä. Hyvin paljon on samaa. Ollikin teki paljon hommia sen eteen. Eivät ne itsestään tule”, Elorinne sanoi.

Palola nousi Tapparasta A-maajoukkueeseen ja muun muassa Minskissä MM-hopeaa voittaneeseen joukkueeseen. Nyt hän pelaa KHL:ää Vitjaz Podolskissa Moskovan kupeessa.

”Tämä motivoi älyttömän paljon tekemään töitä entistä enemmän, että pääsisin tänne toistekin.”

Jos pelit jatkuvat vähänkin samaan malliin, kannattaa Elorinteen pitää kännykkä päällä. Kutsu Leijoniin voi tulla koska tahansa uudestaan.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Karjala-turnauksen päätösottelussa Hartwall-areenassa sunnuntaina kello 17.

Venäjä ja Tšekki pelaavat iltapäivällä kello 13 alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!