Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rossin kymmenes MM-titteli jäi haaveeksi

Urheilu
 
HEINO KALIS / Reuters
Valentino Rossi joutui lähtemään kauden päätökisaan muiden hänniltä.
Valentino Rossi joutui lähtemään kauden päätökisaan muiden hänniltä. Kuva: HEINO KALIS / Reuters

Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana oli Valentino Rossin kymmenes maailmanmestaruus ratamoottoripyörien eri luokissa.

Italialainen jahtasi sunnuntaina kauden päätöskilpailuissa uransa kahdeksatta MM-titteliä MotoGP-luokassa. Kaksi mestaruuttaan ”The Doctor” on ajanut pikkuluokissa.

Rossin kipusi Valenciassa ajetussa kilpailussa neljänneksi. Hän jäi 19,7 sekuntia Jorge Lorenzosta. Espanjalainen ajoi kaikkiaan viidennen mestaruutensa ja kolmannen MotoGP-luokassa.

Sen lähemmäksi Rossilla ei ollut mahdollisuuksia, sillä hän joutui lähtemään koko joukon viimeisenä. Rossi oli saanut lähtörangaistuksen potkaistuaan Marc Marquezia edellisissä MM-osakilpailussa Malesiassa. Käytännössä rangaistus pilasi Rossin MM-haaveet.

Valencian kisa päättyi 110 000 hengen kotikatsomon edessä espanjalaisten kolmoisvoittoon, kun Marquez oli toinen ja Dani Pedrosa kolmas.

Mika Kallio ajoi Moto2-luokassa toistaiseksi uransa viimeisen kilpailun. Kallio sijoittui 10. tilalle, mikä oli hänen kuudes sijoituksensa kympin sakissa tällä kaudella.

Ensi kaudella Kallio ajaa KTM-tallin testikuskina. Tavoitteena on tehdasajajan paikka samassa tallissa vuonna 2017. ”En ole antanut sijaa ajatukselle, että tämä olisi ollut viimeinen kisani. Tuntuu, että minulla on vielä paljon annettavaa”, sanoi Kallio, joka jäi nyt ansaitulle tauolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!