Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonilla näyttävä loppukiri, mutta Ruotsi voitti: valmentaja Jalonen silti tyytyväinen

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Ruotsalaiset juhlivat lauantaina liian usein Leijonien maalilla.
Ruotsalaiset juhlivat lauantaina liian usein Leijonien maalilla. Kuva: Vesa Koivunen

Ruotsi otti Karjala-turnauksen voiton kukistamalla päätösottelussa Suomen Hartwall-areenalla maalein 3–2 (1–0, 1–1, 1–1).

Leijonat oli voittanut Venäjän ja Tšekin niukasti 2-1, joten Ruotsin vieminen jatkoajalle olisi riittänyt turnausvoittoon. Nyt turnausvoittoa juhli kuitenkin Ruotsi. Venäjä jäi kolmanneksi hävittyään sunnuntain ensimmäisesä ottelussa rangaistuslauksilla Tšekille maalein 4–3.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen oli tappiosta huolimatta melko tyytyväinen Ruotsi-ottelun antiin.

”Me hyökättiin parhaiten, mitä tässä turnauksessa olemme pelanneet”, Jalonen sanoi.

”Pääsimme liikkeelle pelaajavalinnoissa.”

Valinnoilla Jalonen tarkoittaa ensi kevään MM-joukkuetta. Viisumeita Venäjälle ei tilailla vielä kenellekään, mutta Jalonen näki kolmen ottelun pikaturnauksessa paljon enemmän positiivista kuin negatiivista.

”Saatiin hyvää tietoa pelaajista ja nyt istutaan Jeren [ Lehtinen ] kanssa alas. Meillä oli laadukas joukkue täällä, ja näkeehän sen tuloksista. Ei tuollaista tulosta muuten saa aikaan”, Jalonen sanoi.

Tulokset olivat hyviä, Ruotsille kärsittyä tappiota lukuun ottamatta. Siitä huolimatta pelistä puuttui jotain. Leijonat teki vain kuusi maalia kolmeen otteluun.

”Se on tämän lajin hankalin homma, mutta kyllä me luotiin riittävästi maalipaikkoja. Jos sitä emme pystyisi tekemään, kannattaisi olla huolissaan”, Jalonen sanoi maalinteosta.

Suomi loi ottelussa riittävästi paikkoja voittoon, mutta Ruotsi oli parempi maalin edustalla molemmissa päissä. Ruotsi sai iskeä omat maalinsa läheltä, toisaalta Leijonat ei kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan.

Ruotsi viimeisteli säälimättömän tehokkaasti. Ajassa 13.46 Joel Lundqvist siirsi Tre Kronorin 1–0-johtoon. Ruotsin 2–0-maali syntyi toisen erän alussa röyhkeän hyökkäyksen päätteeksi ja Suomen puolustuksen avustuksella.,

Aleksi Elorinne taklasi itsensä ulos tilanteesta maalin takana, ja Staffan Kronwall pääsi nousemaan Juha Metsolan vartioimalle maalille.

Metsola torjui Kronwallin laukauksen, mutta Jimmie Ericsson iski paluukiekon maaliin.

Leijonat pääsi otteluun mukaan toisen erän lopulla Sami Lepistön ylivoimamaalilla.

Lepistö laukoi siniviivalta, ja kiekko painui lepattaen ohi Viktor Fasthin. Kymmenen minuuttia ennen pelin loppua Ruotsi karkasi jälleen kahden maalin johtoon, kun Linus Omark onnistui ylivoimalla.

Omark käännähti laidasta nopeasti keskelle ja hänen laukauksensa painui ohi maskin takana olleen Metsolan.

Leijonat eivät kuitenkaan lannistuneet. Viimeiset minuutit Suomi haki kavennusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla ja kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria pyöritys toi tulosta. Toni Koivisto antoi erinomaisen syötön läpi kentän takatolpalle ja Kristian Kuusela laukoi 2–3-kavennuksen.

Tasoitusmaaliin Leijonilla ei kuitenkaan ollut aikaa.

Leijonilla oli ottelussa myös epäonnea, sillä Tommi Huhtala loukkaantui taklaustilanteessa. Huhtala taklasi ohi ruotsalaispelaajasta ja loukkasi törmäyksessä laitaan ilmeisesti jalkansa. Pelikaverit joutuivat auttamaan Huhtalan pois kaukalosta.

Vesa Koivunen
Pelikaverit auttoivat Tommi Huhtalan pois kaukalosta loukkaantumisen jälkeen.
Pelikaverit auttoivat Tommi Huhtalan pois kaukalosta loukkaantumisen jälkeen.
Vesa Koivunen
Ruotsin maalivahti Viktor Fasth venyi sunnuntaina parhaimpaansa.
Ruotsin maalivahti Viktor Fasth venyi sunnuntaina parhaimpaansa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?