Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turnausvoitto karkasi Leijonilta

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Pelikaverit auttoivat Tommi Huhtalan pois kaukalosta loukkaantumisen jälkeen.
Pelikaverit auttoivat Tommi Huhtalan pois kaukalosta loukkaantumisen jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen
Suomi2 – Ruotsi3

Ruotsi on aina yhtä ihanan vaikea vastustaja jääkiekossa. Tämänvuotinen Karjala-turnaus oli pistettä vaille Leijonien heiniä, mutta käteen jäi vain niukka tappio Tre Kronorille.

Ruotsalaiset ottivat 3–2-voiton, ja se tuntui tulevan lähes leikittelevän helposti. Vieraat johtivat 2–0 ja 3–1 eikä Kristian Kuuselan viime sekuntien kavennus aiheuttanut minkäänlaista paniikkia ruotsalaisissa.

Leijonat oli voittanut Venäjän ja Tšekin niukasti 2–1, joten Ruotsin vieminen jatkoajalle olisi riittänyt turnausvoittoon.

Kun Tšekki kukisti Venäjän rankkareilla iltapäivän kamppailussa 4–3, jäi Venäjä kolmanneksi, vaikka silläkin oli pikku­pokaali tarjolla.

”Me hyökättiin parhaiten, mitä tässä turnauksessa olemme pelanneet”, päävalmentaja Kari Jalonen sanoi. ”Pääsimme liikkeelle pelaajavalinnoissa.”

Valinnoilla Jalonen tarkoittaa ensi kevään MM-joukkuetta. Viisumeita Venäjälle ei tilailla vielä kenellekään, mutta Jalonen näki kolmen ottelun pikaturnauksessa paljon enemmän positiivista kuin negatiivista.

”Saatiin hyvää tietoa pelaajista ja nyt istutaan Jeren [ Lehtinen ] kanssa alas. Meillä oli laadukas joukkue täällä, ja näkeehän sen tuloksista. Ei tuollaista tulosta muuten saa aikaan”, Jalonen ­sanoi.

Tulokset olivat hyviä, Ruotsille kärsittyä tappiota lukuun ottamatta. Siitä huolimatta pelistä puuttui jotain. Leijonat teki vain kuusi maalia kolmeen otteluun.

”Se on tämän lajin hankalin homma, mutta kyllä me luotiin riittävästi maalipaikkoja. Jos sitä emme pystyisi tekemään, kannattaisi olla huolissaan”, Jalonen sanoi maalinteosta.

Tulevia MM-valintoja Jalonen ei suostunut spekuloimaan yhtään, mutta pari nimeä hän halusi nostaa esille.

”Elorinteen esitys oli hyvää luokkaa. Se on aina positiivinen juttu, kun saadaan ajettua uusi pelaaja Leijoniin sisään”, Jalonen sanoi Tapparan pakista Aleksi Elorinteestä.

Siitä Jalonen ei puhunut, että Elorinteen yli-innokkuuden piikkiin meni Ruotsin toinen maali. Elorinne lähti taklaamaan Staffan Kronwallia Suomen maalin takana. Taklaus meni ohi, Elorinne kaatui itse ja Kronwall, 35, kokeneena pelaajana hoiti ­kiekon maalin eteen. Jimmie Ericsson kiitti ja laukoi etukulmasta sisään.

Lukon Toni Koivisto, 33, ja Kuusela, 32, tulivat mukaan Leijoniin kotimaan Liigasta. Kuusela teki kaksi maalia, ja hyvin luisteleva Koivisto näytti yleispelaajan vahvuutensa.

”Kuusela ja Koivisto, jotka ovat olleet vähän aikaa poissa Leijonista, pystyivät esittämään sitä samaa kuin syksyllä Liigassa. He ovat pelanneet vahvan syksyn”, Jalonen kaivoi muutaman nimen esille.

Ruotsi karkasi ottelussa pikku hiljaa liian suureen johtoon. Joel Lundqvist teki ensimmäisessä erässä ruuhkan takaa avaus­maalin.

Ericsson kiitti Kronwallin syötöstä toisen alussa, kun vajaat neljä minuuttia oli pelattu. Sitä ennen Tommi Huhtala loukkasi jalkaansa taklatessaan ohi vastustajasta. Huhtala joutui jättämään pelin kesken.

Puolustaja Sami Lepistö pystyi kaventamaan toisen erän ylivoimapelissä, kunnes Linus Omark napautti kiekon yläkulmaan vanhassa kotihallissaan.

Leijonat yritti lopussa kuudella pelaajalla neljää vastaan hakea tasoitusta. Kiri riitti maalin päähän, ei yhtään pitemmälle.

Vesa Koivunen
Joel Lundqvist (20) tekee maalin maalivahti Juha Metsolan selän taakse.
Joel Lundqvist (20) tekee maalin maalivahti Juha Metsolan selän taakse.
Vesa Koivunen
Petri Kontiola harhauttaa Jonas Junlandia.
Petri Kontiola harhauttaa Jonas Junlandia.
Vesa Koivunen
Jimmie Ericsson (21) ja Aleksi Elorinne (23) tiukassa väännössä.
Jimmie Ericsson (21) ja Aleksi Elorinne (23) tiukassa väännössä.
Vesa Koivunen
Pekka Jormakka hakee vauhtia.
Pekka Jormakka hakee vauhtia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?