Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi johti Ruotsia koko ottelun – paitsi lopussa

Urheilu
 
VESA KOIVUNEN
Mika Kohonen syötti Miko Kailialan tekemän Suomen avausmaalin, mutta epäonnistui rangaistuslaukauksessa. Kuva vuoden 2010 MM-kisoista.
Mika Kohonen syötti Miko Kailialan tekemän Suomen avausmaalin, mutta epäonnistui rangaistuslaukauksessa. Kuva vuoden 2010 MM-kisoista. Kuva: VESA KOIVUNEN

Suomen salibandymiehet esittivät sunnuntaina Tšekin EuroFloorball-turnauksen päätösottelussa pirteitä otteita, mutta menettivät voiton Ruotsille viime hetkillä.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Sami Johansson laukoi Suomen 4–3-johtoon Eemeli Salinin syötöstä. Johto ei kestänyt kuitenkaan loppuun saakka. Alexander Galante Carlström toi illan toisella maalillaan Ruotsin tasoihin ajassa 57.04.

Näin ottelun voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauskisassa, jossa Ruotsi oli parempi. Ruotsin maalivahti Jonathan Paulsson torjui niin Mika Kohosen, Eemeli Salinin kuin Tatu Väänäsen yritykset. Galante Carlström sen sijaan pani pallo Suomen maalivahdin Jarno Ihmeen taakse.

Tappiosta jäi suomalaisleiriin tympeä maku, sillä Ruotsi oli koko ottelun takaa-ajajana. Suomi johti Miko Kailialan, Eemeli Salinin, Oscar Hännisen ja Sami Johanssonin maaleilla, mutta Ruotsi tuli aina rinnalle ja meni lopulta ohi.

Myös joulukuussa käytäviin MM-kisoihin valmistautuva naisten joukkue kärsi tappion Ruotsille. Ruotsi oli parempi suomalaisten kenraaliharjoituksissa maalein 7–4 (2–0, 3–1, 2–3).

”Hiukan sekava peli, jossa meillä oli hidas liikkeellelähtö”, Suomen päävalmentaja Marko Paju mietti ottelun päätyttyä.

Pajun mukaan Suomi nosti toisessa erässä selvästi tasoaan, mutta loppuun sattui kaksi ikävää nukahdusta. Toisen erän viimeisellä minuutilla Anna Wijk ja Ranja Varli iskivät Ruotsille 4–1- ja 5–1-maalit.

”Täytyy kuitenkin nostaa hattua pelaajille, jotka jaksoivat painia kolmannen erän hienosti pienistä kolhuista huolimatta ja vääntää vielä erävoiton”, Paju sanoi.

Naisten MM-kisat pelataan Tampereella kuukauden päässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?