Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsolaa jäi harmittamaan maskin takaa livahtanut kiekko

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Juha Metsola oli Leijonien maalilla välillä erittäin tiukilla.
Juha Metsola oli Leijonien maalilla välillä erittäin tiukilla. Kuva: Vesa Koivunen

Maalivahti Juha Metsola sai kunnian pelata Karjala-turnauksen päätösottelun Ruotsia vastaan. Naapuri voitti Leijonat 3-2, eikä Metsola ollut varauksettoman tyytyväinen päiväänsä Hartwall-areenassa.

Jokereista tuttu Linus Omark laukoi Ruotsin 3-1-johtoon kolmannen erän puolivälissä. Metsola joutui tilanteessa ruotsalaispelaajan maskiin, ja maali näytti helpolta.

Omarkin osuma sinetöi käytännössä Tre Kronorin voiton, vaikka Kristian Kuusela pystyi vielä kaventamaan kahdeksan sekuntia ennen loppua. Suomi pelasi silloin kuudella neljää vastaan.

”Kyllä se kiekko yhden maskin takaa pitäisi löytää, mutta en tällä kertaa löytänyt. Ehkä joskus löytyy”, Metsola sanoi.

Metsola pelasi Tapparan viime ja sitä edellisten keväiden finaalijoukkueessa Liigassa, mutta suuntasi täksi kaudeksi Venäjälle KHL:ään. Ja pitkälle lähtikin. Hän edustaa nyt Amur Habarovskia.

”Hienoa oli päästä pelaamaan. Hieno päivä pelata Ruotsia vastaan, kun sen jälkeen täytyy taas pelata Venäjällä, vaikka sielläkin on hyvä pelata”, Metsola sanoi.

Häntä odottaa maanantai-iltana lento Moskovaan ja sieltä noin viiden tunnin siivu Novosibirskiin. Torstaina odottaa vierasottelu Novosibirskissa ja siitä mennään vahvalla rullauksella kohti joulun alla pelattavaa Moskovan-turnausta. Silloin KHL vetää happea seuraavan kerran.

”Menen vielä käymään kotona Tampereella. Olen yön ja huomisen päivän kotona”, Metsola sanoi. Pitkän syksyn hän on ollut ominpäin Habarovskissa, mutta tästä eteenpäin perhe ja kesän lopulla syntynyt vauva tulevat mukaan.

Maalivahtipuolella riittää kilpailua, kun mennään kohti MM-kisoja. On mahdollista, että NHL:stä tulee taas ykkösvahti kuten kahtena viime keväänä Pekka Rinne. Silloin voi Metsolalla olla tiukkaa ottaa paikka joukkueesta, mutta tyytyväinen hän oli saadessaan jalan ovenrakoon.

Hyökkääjä Tomi Sallinen johti Leijonien ehjintä ketjua seitsemän erää, kunnes Tommi Huhtala loukkaantui. Sallinen sanoi suoraan, että MM-paikka kiiluu silmissä.

”Joka ilta yritetään kehittää peliä sitä varten”, Sallinen sanoi MM-valintoja ajatellen.

Ketju Huhtala-Sallinen-Kuusela teki puolet Suomen maaleista, joten näyttöjä ainakin tuli.

”Ajoittain pelattiin oikein mallikasta peliä”, Sallinen sanoi koko joukkueesta. ”Omalla ketjulla pystyttiin siihen samaan, ja tuotiin muutama maalikin.”

Sallisen tie vie melko suoraan Raumalle, jossa hänen seuransa Djurgården pelaa Mestarien liigaa tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!