Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyväntuulinen Federer yöllä Helsingissä: En olisi täällä, ellei Jarkko olisi hyvä ystäväni

Urheilu
 
Roger Federer saapui Helsinkiin aamuyöstä
Roger Federer saapui Helsinkiin aamuyöstä
Tennistähti Roger Federer saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle maanantaina aamuyöstä osallistuakseen Jarkko Niemisen jäähyväisotteluun Helsingissä. Toimittaja: Heikki Miettinen. Kuvaus ja editointi: Leif Rosas

Tennismaailman ykköstähti Roger Federer saapui komeasti yksityiskoneella Helsinkiin, kun sunnuntai oli jo vaihtunut maanantaiksi. Yhdeltä yöllä hyväntuulinen Federer astui ulos lentokoneesta, jonka ovensuuta komisti pieni Suomen lippu.

”Terve vaan kaikille”, Federer heitti ensi alkuun. ”Olen innoissani ollessani täällä.”

Federer tuli Suomeen kohdatakseen Jarkko Niemisen, joka viettää pitkän uransa viimeistä iltaa loppuunmyydyssä Hartwall-areenassa.

Pariisin masters-turnauksessa Federer putosi alkuvaiheessa, mutta Lontoon ATP-finaalit odottavat alkavan viikon lopulla.

”Aikataulu on aina tiukka, jotain on aina menossa jossain, mutta kyse on tärkeysjärjestyksestä”, Federer sanoi ajan löytymisestä Niemisen juhlailtaan.

”Olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä kiertueella. On sääli, että hyppää sivuun, mutta se antoi minulle myös mahdollisuuden tulla Suomeen”, Feder sanoi.

”Odotan innoissani maanantai-iltaa. Siitä tulee hieno tennistapahtuma ja hauska. En olsi täällä, ellei Jarkko olisi hyvä ystäväni”, Feder sanoi rennosti farkkuihin, tennareihin, valkoiseen paitaan ja neuleeseen pukeutuneena.

”Kahden tiukan turnauksen välissä on rentouttavaa tulla tällaiseen tapahtumaan.”

Nieminen ja Federer tuntevat toisensa juniorivuosista lähtien. He ovat molemmat 34-vuotiaita, ja pelanneet ATP-kiertueella 15 kertaa vastakkain. Tässä tilastossa on vain yksi voittaja: Federer.

”En tiedä, mistä se johtuu, mutta emme kohdanneet alkuvuosina, vaan vasta sitten, kun olin jo aivan huipulla”, Federer sanoi.

Niemisen ja Federerin kaksinpelin lisäksi iltaan mahtuu nelinpeli, jossa ovat mukana entiset jääkiekkoilijat Teemu Selänne ja ruotsalainen Peter ”Foppa” Forsberg.

”Toivottavasti he ovat harjoitelleet. En tiedä yhtään kuinka hyviä tai heikkoja he ovat, mutta saamme heidät näyttämään hyviltä. Toivottavasti he nauttivat ja yleisö nauttii. On rohkeaa heiltä tulla pelaamaan tennistä.”

Federer on innokas jääkiekon seuraaja ja hän sanoi haluavansa oppia luistelemaan, kun tennisura on takanapäin. Silti pelaaminen 12 000 katsojan edessä voisi vaatia aika paljon, Federer sanoi.

Juniorina Federer voitti Wimbledonin 1998 ja on siitä lähtien hän ollut kuuma nimi lajissa.

”Nautin edelleen pelaamisesta, ja minulla on aina ollut pitkän tähtäimen suunnitelma. Minulla on hyvä tiimi ympärilläni ja perhe, joka tukee. Joka kerta, kun menen tenniskentälle tai kuntosaliin, nautin siitä”, Federer sanoi.

Jarkko Niemisen juhlaottelu pelataan maanantai-iltana Hartwall-areenassa. Nelinpeli alkaa noin kello 18 ja kaksinpeli noin kello 20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!