Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roger Federer urastaan: ”Olen ollut onnekas mutta myös fiksu”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Jukka Gröndahl / HS
Jarkko Nieminen ja Roger Federer.
Jarkko Nieminen ja Roger Federer. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Tähdillä ja tähdillä on eroja.

Sveitsiläinen Roger Federer pelaa vain pari kolme näytösottelua vuodessa, mutta ainakin Jarkko Niemisen juhlailtaan hän tuli niin innostuneena, ettei sitä pysty helposti näyttelemään.

Federer lensi myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Helsinkiin ja veti koko Niemisen suuren päivän läpi itseään säästämättä.

Kun vahvassa laskussa ollut Jimmy Connors ja uransa huipulle yltänyt Boris Becker vierailivat Suomessa, ei sympatiapisteitä juuri tullut jakoon. Esiintyminen oli niin pakollista kuin sopimuksessa luki.

Pallo peliin ja rahat pois, oli sen tapahtuman henki.

Amerikkalainen John McEnroe näytti omanlaistaan esiintymistä, kun hän käveli sisään HIFK:n jäähalliin näytösotteluun 1985. Hän peitti ensimmäiseksi kameranlinssin kädellään ja silloinen vaimo Tatum O´Neal liihotti perässä.

Federer on vähän toista maata. On pakko ihailla hänen kärsivällisyyttään vastailla hetki hetken jälkeen lähes samoihin kysymyksiin. Kaikkiin uteluihin hän suhtautui yhtä vakavasti.

Paljon Federerin käyttäytymisessä oli pitkän uran aikana opittua, mutta kyse on myös halusta ja luonteesta.

Federer nousi tenniksen huipulle tai sen tuntumaan 2000-luvun alussa. Melkein viisitoista vuotta hän hallinnut lajia, ja ollut lähtemätön osa tenniksen saamaa julkisuutta.

Eikä ura ole lähelläkään loppua. Federer sanoi Suomeen tultuaan olevansa edelleen innostunut harjoittelemaan joka päivä. Muodot ovat korkeintaan hieman muuttuneet.

Loukkaantumisia hänellä on ollut myös yllättävän vähän.

”On oltava myös onnekas, ja olen ollut onnekas”, Federer sanoi vammojen välttämisestä. ”Mutta myöhemmin olen ollut myös fiksu, ja ymmärrän kroppaani.”

Melko vaikeana tekniikkalajina tennis vaatii tuntikausia harjoitussessioita. Ne ovat tuttuja myös Federerille.

”Harjoittelen vähemmän, hiukan vähemmän, mutta paljon paremmin laadullisesti, kun kokemusta on tullut lisää”, Federer sanoi.

Federer on pystynyt pitämään useimmat nuoret haastajansa takanaan. Hän on onnistunut jalostamaan harjoittelunsa kehittämään peliään.

”Tiedän tarkalleen, mitä pelini vaatii. Olen tottunut pitkiin harjoituksiin, joihin kroppa pitää totuttaa pitkiä otteluita varten. Enää en tee tuntikausien harjoituksia, kun tiedän kroppani vaatimukset.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!