Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokeneet pelaajat lähtevät Bluesista – montako nöyryytystä espoolaisseura vielä kestää?

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Ville Korhosen (oik.) tehot ovat tuoneet hiukan lohtua Bluesin ahdinkoon.
Ville Korhosen (oik.) tehot ovat tuoneet hiukan lohtua Bluesin ahdinkoon. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Espoon Blues on joutunut kokemaan tällä kaudella nöyryytyksiä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Pelaajia myytiin jo ennen kuin kausi ehti kunnolla alkaa, ja se on näkynyt väistämättä Liigan peränpitäjän otteissa.

Viime viikolla fanien suosikki, apukapteeni Siim Liivik palasi pitkästä Blues-sopimuksestaan huolimatta kasvattiseuraansa HIFK:hon. Espoolaisten päävalmentaja Jyrki Aho myöntää, että iskut eivät enää tunnu.

”Valitettavasti olemme jo tottuneet lähtijöihin seuran tilanteesta johtuen. Liivikin lähtö oli ikävä asia, mutta sellaista sattuu. Kokeneempien pelaajien lähdettyä nuoret saavat mahdollisuuksia”, Aho kommentoi HS:lle.

Lyödyn joukkueen kannalta on elintärkeää, ettei enää ketään myydä.

Olli Malmivaara ja Kai Kantola lähtivät rahasyistä, mutta enempää säästötoimenpiteitä ei kohdisteta urheilupuoleen. Liivik lähti omasta halustaan, Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen vakuutti HS:lle.

Joukkueessa on vielä hyviä pelaajia, tähtenä Kim Hirschovits, jota Aho kehuu pukukopin isähahmoksi ja nuorten tueksi. Konkarin neuvoja tarvitsee Blues-kopissa moni, sillä alkukaudesta kaupattujen viime syksyn tehoilijan Kantolan ja kookkaan peruspakin Malmivaaran korvaajat ovat lähtökohtaisesti omia junioreita.

”Nuoret pääsevät nyt pelaamaan hienoihin, koviin paikkoihin. Esimerkiksi Peter Tiivolan rooli on kasvanut merkittävästi, samoin puolustuksessa Victor Westermarckin ja Jere Seppälän ”, Aho kehui.

Blues sai toipua viimeisimmästä menetyksestä maajoukkuetauon ajan, mutta tiistaina on näytettävä parastaan, kun joukkue kohtaa Ruotsissa CHL-pudotuspelissä kovan HV71:n. Blues voitti yhteismaalien perusteella ratkeavan otteluparin ensimmäisen osan kotonaan lukemin 3–1. Jatkopaikka olisi uskottavuuden kannalta tärkeä.

”Harmaata on pihalla, mutta on mukava lähteä johtoasemassa hakemaan voittoa”, Aho kertoi.

Bluesin vaikeuksia pahentaa se, että peleissä ei käy tarpeeksi katsojia. Kauden kymmenessä kotipelissä on ollut seitsemän kertaa alle 3 500 katsojaa. Paikallispeli HIFK:ta vastaan houkutteli halliin reilut 4 700 katsojaa, mutta 7 000-paikkaisessa hallissa riitti tuolloinkin tyhjiä istuimia. Koskinen myöntää, että seurassakin ollaan pettyneitä.

”Kyllä meidän yleisömääriämme saa arvostella, sillä olemme itsekin niiden kanssa tuskailleet ja miettineet, miten saisimme espoolaiset peleihin. Ottelut ovat olleet mukavia tapahtumia ja uskon, että sana niistä kiirii, erityisesti, jos petraamme hieman asemaamme sarjataulukossa. ”

Bluesin nousu on realismia nykyiselläkin joukkueella, jos Liigan heikoin ylivoima saadaan kuntoon ja alkukaudesta epävarmasti pelannut maalivahti Christian Engstrand esittää jatkossa Liiga-tason otteita. Hirschovitsin ja Ville Korhosen hyvät tehot tuovat lohtua, mutta Blues ei kestä enää montaa iskua.

”On turha pelata, jos ei usko voittoihin. Kun joku lähtee, muiden roolit vain kasvavat”, Aho summasi.

Janne Nousiainen
Kapteeni Kim Hirschovitsin merkitys Bluesille on yhä suurempi.
Kapteeni Kim Hirschovitsin merkitys Bluesille on yhä suurempi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!