Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hienot jäähyväiset Areenassa

Urheilu
 
Heikki Miettinen

Sympaattinen ilta. Hieno ilta.

Parempaa jäähyväistapahtumaa tuskin kukaan uskalsi odottaa, kun Jarkko Nieminen väistyi sivuun tenniksen kovasta ammattilaismaailmasta täydessä Hartwall-areenassa.

Niemisen uran parhaat saavutukset ennen eilisiltaa olivat ATP-tilaston 13. sija ja kolme puolivälieräpaikkaa grand slam -turnauksissa.

On täysin oikeutettua lisätä tuolle listalle Pasilan palatsin vetäminen täyteen. Ison areenan myyminen loppuun ei ole nykypäivänä helppoa edes tunnetuille rockbändeille. Nieminen esikuntansa kanssa teki sen.

Illan päävieras, Roger Federer, oli niin onnistunut hyvästelijä Niemiselle kuin vain tennismaailmassa voi olla. Jääkiekkoadjutantit, Teemu Selänne ja Peter Forsberg, tarjosivat juuri sitä hupia, jota katsojat tapahtuman aluksi halusivat.

Kellon edetessä pelattiin myös tennistä. Federer oli luvannut viihdettä, mutta yhtä paljon hän korosti oikeaa pelaamista.

Federer tiesi, että hänen lyöntiensä ihailulle olisi tilausta. Ja niitä hyviä lyöntejä, syöttöjä, kauniita rystyjä ja kovia kämmeniä tuli pyydetysti.

Hampaat irvessä eivät Nieminen ja Federer palloa lyöneet, mutta niin terävästi ja tosissaan, että tarkimmatkin lajifanit saivat ihasteltavaa.

Pitkällä urallaan Nieminen ja Federer kohtasivat 15 kertaa. Ne menivät Federerin nimiin, ja siihen suuntaan kulki tämäkin kohtaaminen. Luvut 7–6, 7–6 olivat sopivat.

Nieminen halusi ottaa askeleen sivuun 15 vuotta pyörineestä karusellista.

Komeammin sitä ei olisi voinut tehdä kuin seisaaltaan taputtavan yleisön edessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?