Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hellät hyvästit

Urheilu
 
Jukka Grondahl / HS
Jarkko Nieminen ja Roger Federer pelasivat ottelun täydellä Hartwall-areenalla.
Jarkko Nieminen ja Roger Federer pelasivat ottelun täydellä Hartwall-areenalla. Kuva: Jukka Grondahl / HS

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennispelaaja Jarkko Nieminen hyvästeli ammattilaisareenat tyylikkäästi.

Hän kohtasi täpötäydessä Hartwall-areenassa pelatussa jäähyväiskamppailussa lajin suurlähettilään ja toisen herrasmiehen, sveitsiläisen Roger Federerin.

Historian kenties parhaalle tennispelaajalle Federerille, 34, näytösottelut ovat tuttuja. Kamppailu Niemistä vastaan säilyy sveitsiläistähden mukaan hänen mielessään kauan.

”Tämä oli kaikkea muuta kuin normaali näytöspeli. Tämä tapahtuma oli kunnianosoitus ja hyvästit Jarkon ammattilaisuralle. Tunnelma oli uskomaton. Paikalla olivat hänen läheisensä, ja hänen saamansa suosionosoitukset seisaaltaan kruunasivat illan”, totesi Federer, joka sanoi itsekin liikuttuneensa tunnelmasta.

Nieminen pelasi ammattilaisena 15 vuotta. Hän on yksi kiertueen pidetyimmistä pelaajista. Siitä kielii myös se, että Federer tuli kruunaamaan suomalaisen uran. Miehet ovat kohdanneet ATP-kiertueella 15 kertaa. Federer on voittanut jokaisen.

Oman uransa päätepysäkistä Federer ei vielä ole päättänyt. Hän nauttii kilpailemisesta ja myös menestyy.

Nieminen, 34, nautiskeli Helsingissä yleisön suosiosta, pelistä ja sen ympärille taitavasti rakennetusta rakennetusta happeningista. Nieminen on henkeen ja vereen musiikkimies.

Hän villiintyi moshaamaan, kun Apocalyptica, yksi miehen suosikkiyhtyeistä, soitti final nightin finaalissa keulahahmonsa Eicca Toppisen johdolla kappaleen Grace.

”Olihan se ihan mieletöntä. Oloni ei ole haikea, se on onnellinen ja epätodellinen”, Nieminen totesi kaksieräisen pelin jälkeen.

Tilaisuudessa esiintyivät myös Kummelit ja ja Apulanta. Nyt Niemisellä on aikaa kierrellä silloin tällöin konserteissa. Hän viihtyy muun muassa Tuska-festivaaleilla.

Yleisö eli pelissä hyvin mukana. Ottelu ei ollut tiukkaa taistelua, vaan taiturointia ja kikkailua sekä yleisön viihdyttämistä.

Se on myös idea näytös- ja jäähyväispelissä.

Miehet tarjosivat melkoisen lyöntikavalkadin. Molemmat erät päättyivät katkaisupelin jälkeen Federerille, maailmanlistan tämän hetken kolmoselle.

Nieminen pelasi ajoittain niin hyvin, että tapahtumajuontaja Riku Riihilahti maanitteli häntä ensimmäisen erän jälkeen jatkamaan vielä vuoden.

Teemu Selänteen tapaan, one more year”, Riihilahti vitsaili.

Nieminen ei ollut kosiskelusta moksiskaan.

”Saan nyt lopettaa, kun tämä on vielä hauskaa ja esitykseni muistutti vielä tennistä”, Nieminen totesi.

Puolitoista tuntia kestänyt koitos tarjosi paljon herkkuhetkiä kansalle lehtereillä. Kerran Federer nosti koholyöntejä kolme neljä kertaa. Nieminen iski niitä kenttään. Pisteensä suomalainen sinetöi lyöden polvistuneena kentällä ja rojahti smashin jälkeen mahalleen. Toisella puolella Federer makasi kentällä selällään.

Väellä areenana lehtereillä oli kivaa.

Niemisen suomalaisittain hieno ura rahakentillä on ohi. Tennistä hän ei jätä koskaan.

Jo nyt maskulainen pyörittää omaa junioriakatemiaansa. Hätätilanteessa hän saattaa pelata Suomen puolesta Davis cupia, jos tilanne niin vaatii.

”Toivon kuitenkin, että tilalleni löytyy nuoria”, tenniseläkeläinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?