Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Metro-areenan halliyhtiö hakee yrityssaneerausta – miljoonavelka Jussi Salonojalle

Urheilu
 
Jukka Grondahl HS
Espoon Blues pelasi Liigassa TPS:ää vastaan 3. lokakuuta.
Espoon Blues pelasi Liigassa TPS:ää vastaan 3. lokakuuta. Kuva: Jukka Grondahl HS

Espoon jääkiekkoilu on syvässä taloudellisessa ahdingossa. Espoon Bluesilla on ollut tänä vuonna pahoja taloudellisia vaikeuksia, ja nyt Bluesin kotijäähallia Espoon Metro-areenaa hallinnoiva Espoon Areenat Esar Oy on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen Espoon käräjäoikeuteen.

Espoon Areenat Esar on pyytänyt käräjäoikeutta määräämään yrityssaneerauslain mukaisen väliaikaisen perintä- ja ulosmittauskiellon sekä muiden täytäntöönpanotoimenpiteiden kiellon.

Yrityssaneeraushakemuksen mukaan yrityksellä on 1,34 miljoonaa euroa velkoja Tapiolan Monitoimiareena Oy:lle ilman korkokuluja. Tapiolan Monitoimiareena Oy on liikemies Jussi Salonojan yritys, jonka omistaman monitoimiareenan Espoon Areenat Esar on vuokrannut.

Salonojan mukaan yrityssaneeraushakemus tuli hänelle yllätyksenä.

”Olemme neuvotelleet tulevaisuudesta, ja sain eilen kuulla hakemuksesta”, Salonoja kertoi Helsingin Sanomille tiistaina.

Espoon Areenat Esarin liiketoiminta koostuu yrityssaneeraushakemuksen mukaan pääosin kyseisen areenan vuokraamisesta loppukäyttäjille. Hakemuksessa kerrotaan, että Tapiolan Monitoimiareena on lähettänyt Espoon Areenat Esarille maksuvaatimuksen, jossa se on viitannut vuokrasopimusten purkumahdollisuuteen maksuviivästysten takia.

Espoon Areenat Esarin mukaan on olemassa suuri riski, että kyseiset sopimukset puretaan maksuviivästysten johdosta. Esarin mukaan sopimusten päättyessä yritys ajautuisi konkurssiin, vaikka hakijan maksukyvyttömyys on mahdollista poistaa.

Salonojan mukaan hakemuksessa mainittu uhka sopimusten purkamisesta on ollut olemassa.

”Sitä varten olemme neuvotelleet, millä tavalla maksut saataisiin hoidettua ja miten voisimme jatkaa”, Salonoja sanoi.

Miljoonavelan takia herää kysymys, onko halliyhtiö maksanut juuri lainkaan vuokria Tapiolan Monitoimiareenalle?

”Ovat maksaneet, mutta pienemmän osan”, Salonoja sanoi.

Mitkä ovat hallin lähitulevaisuuden näkymät?

”Hallin toiminta jatkuu. Kuka sitä liiketoimintaa pyörittää, se on sitten eri asia.”

Millainen elinehto Bluesin pelaaminen hallissa on hallin liiketoiminnalle?

”Sanotaan näin, että kiekkomiehenä toivon, että Blues pelaa siellä, mutta ei se ole välttämätöntä hallin liiketoiminnan kannalta. Halli pärjää ilman Bluesia, mutta siihen pyritään, että kiekkoilu jatkuisi Espoossa”, Salonoja sanoi.

Helsingin Sanomat ei tavoittanut Espoon Areenat Esarin toimitusjohtajaa Patrik Ekmania kommentoimaan yrityssaneeraushakemusta.

Espoon Areenat Esarin omistajia ovat Daniel Pasternack, Mika Rautio, Antti Ruutu ja Patrik Ekman. Pasternack, Rautio ja Ruutu ovat myös Bluesin taustayhtiön Jääkiekko Espoon osakkaita syyskuussa päivitetyn tiedon mukaan.

Espoon Areenat Esar on ajautunut velkoihin vauhdilla. Halliyhtiö teki Tapiolan Monitoimiareena Oy:n kanssa viisivuotisen vuokrasopimuksen viime vuonna.

Espoon kaupunki solmi Espoon Areenat Esarin kanssa yhteistyösopimuksen kesällä, ja sopimuksella Barona-areenana tunnetun jäähallin nimi muuttui Espoon Metro-areenaksi. Juhannuksen aikoihin solmittu sopimus on arvoltaan 250 000 euroa vuodessa.

Espoon Areenat Esarin jättämästä yrityssaneeraushakemuksesta kertoi ensin Hufvudstadsbladet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?