Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi tutkimus vahvistaa: Liiga Suomen seuratuin urheilusarja

Urheilu
 
Timo Heikkala / Lehtikuva
Kärpät on Suomen suosituin seura. Vastustaja Tappara sijoittui tutkimuksessa kolmannelle sijalle.
Kärpät on Suomen suosituin seura. Vastustaja Tappara sijoittui tutkimuksessa kolmannelle sijalle. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva

Puolet suomalaisista on erittäin tai melko kiinnostuneita jääkiekosta, ja Liiga on roimasti KHL:ää ja NHL:ää edellä, kertovat Sponsor Insightin Tracker- ja Sponsor Navigator -tutkimukset.

Liigan seuraaminen on televisioinnista vastaavan Nelonen median analytiikan mukaan kasvussa. Videosisältöjä on alkukauden aikana katsottu 30 prosenttia enemmän kuin viime kaudella.

SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto on tyytyväinen Liigan vetovoiman vahvistumisesta.

”Olemme Suomen suosituin urheilusarja ja haluamme tarjota suomalaisille vauhdikasta viihdettä. Siksi kehitämme jatkuvasti myös ottelutapahtumiamme ja teemoitamme yhä enemmän ottelujamme”, Rannisto sanoo Sanoma Media Finlandin tiedotteessa.

Jääkiekko oli tutkimuksessa kaikkien muiden ikäryhmien paitsi yli 60-vuotiaiden miesten ja naisten mielestä kiinnostavin laji.

”Nuorten keskuudessa myös uudet lajit, kuten e-urheilu, nostavat suosiotaan. Mutta läpi kansan jääkiekon asema on horjumattoman vahva. Ja vastaavasti taas Liiga on ehdoton ykkönen, verrattiinpa sitä muihin kotimaisiin urheilusarjoihin tai kansainvälisiin jääkiekkosarjoihin”, Nelonen median sisältöjohtaja Jussi Suvanto kommentoi.

Niin Ruudun katsojatilaston kuin Sponsor Insightin mukaan suosituin seura on Kärpät, ja sen jälkeen tulevat HIFK ja Tappara. Neljännellä sijalla on KHL-joukkue Jokerit.

Yli 15-vuotiaista suomalaisista tasan 50 prosenttia kertoi tutkimuksessa olevansa erittäin tai melko kiinnostunut jääkiekosta. Seuraavilla sijoilla olivat yleisurheilu (43%), hiihto (38%), ampumahiihto (37%) ja formula 1 (32%).

Urheilusarjojen puolella Liiga (36% suomalaisista) on omilla luvuillaan ennen Veikkausliigaa (20%) ja Superpesistä (14%).

Nelonen ja Helsingin Sanomat ovat osa Sanoma-konsernia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?