Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL:n bilepoika Patrick Kane dominoi kaukalossa – raiskaussyytteistä luovuttiin

Urheilu
 
Jon Durr / USA TODAY SPORTS
Kane nosti peukalon pystyyn kesän Stanley Cup -mestaruusjuhlissa.
Kane nosti peukalon pystyyn kesän Stanley Cup -mestaruusjuhlissa. Kuva: Jon Durr / USA TODAY SPORTS
Kuka?

Patrick Kane

 26-vuotias, syntyi 19.11.1988.

 179 senttiä pitkä.

 Kesän 2007 NHL-varaustilaisuuden ykkösvaraus. Pelannut koko uransa Blackhawksissa.

 591 NHL-runkosarjaottelua 580 pistettä.

 Kaksi kertaa olympialaissa Yhdysvaltojen paidassa. Hopeaa keväällä 2010.

 Vuosipalkka 10,5 miljoonaa dollaria.

 Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja.

Pelitaidoista ja juhlinnasta tunnetulla Patrick Kanella on ollut kaukalon ulkopuolella rankka syksy. Kolmatta Stanley Cup -voittoaan kesällä juhlinut 26-vuotias hyökkääjä joutui elokuun alussa raiskausepäilyn kohteeksi. Epävarmuus päättyi vasta viime viikolla, kun syyttäjä tiedotti, että todisteiden vähäisyyden vuoksi Kanea vastaan ei nosteta syytteitä.

Stressaava tilanne ei estänyt Kanea pelaamasta loistavaa alkukautta. NHL:n viime viikon parhaaksi pelaajaksi valittu laitahyökkääjä on piste- ja maalipörssien kärjessä. Pisteputki on kymmenen ottelun mittainen, vaikka miehen joukkueen Chicago Blackhawksin kausi ei ole alkanut häävisti. Joukkue on läntisen konferenssin seitsemäntenä, mutta kovassa Keskisessä divisioonassa pisteet riittävät vasta kuudenteen sijaan.

Huippulahjakas Kane on tottunut loistamaan. Hän lähti NHL:ään ykkösvarauksena ja vuonna 2010, vain 21-vuotiaana, hän ratkaisi joukkueelleen Stanley Cup -mestaruuden jatkoajalla. NHL:ään pienikokoisen hyökkääjän pelitaitoja hehkutettiin, mutta yksityiselämän puolella Kanella meni lujaa.

Elokuussa 2009 hän pahoinpiteli serkkunsa kanssa taksikuskin, kun tällä ei ollut antaa 20 sentin vaihtorahaa. Seuraavina kesinä, kun pelit olivat tauolla, internetiin levisi kuvia ja tarinoita Kanen juhlimisviikonlopuista. Hyökkääjätähti sammui, riehui ja itki. Blackhawks-organisaatiossa ärsyynnyttiin ikävään huomioon. Nuori Kane myönsi, että käytöksen oli muututtava.

”Yritin vain pitää hauskaa kauden ulkopuolella, mutta olen aina valokeilassa. Tästä lähtien minun on koko ajan käyttäydyttävä niin kuin joku katselisi minua”, Kane sanoi vuonna 2012 Blackhawks Convention -tapahtumassa.

Tilanne rauhoittui, ja seuraavat vuodet kuluivat ilman kohuja. Kane keskittyi pelaamiseen ja paranteli julkisuuskuvaansa. Tänä kesänä hän oli kuitenkin jälleen vauhdissa Blackhawksin Stanley Cup -juhlassa.

”Tiedän, että ajattelette minun aikuistuneen, mutta varokaa minua ensi viikolla, kun juhlin”, hän uhosi yleisölle.

Vain reilu kuukausi myöhemmin Kane oli raiskauskohun syövereissä. Hyökkääjä on surrut eniten sitä, että tilanne otti koville Kanen perheessä. Bilepojalla on toinenkin puoli: herkkä mammanpoika, jonka äiti siivosi pojan talon ja pesi pyykit vielä silloin, kun hän oli jo miljoonia tienaava NHL-tähti.

Tämän kiltimmän puolen Kanesta Blackhawks tarvitsee ja haluaa. Viime kesänä tehdyn jatkosopimuksen puitteissa hyökkääjä jatkaa seurassa kauteen 2022–23 asti, ja sopimuksen arvo on hurjat 84 miljoonaa dollaria. Kane on Blackhawksin keulakuva nyt ja tulevina vuosina, ja alkukaudesta hän on tehnyt organisaation peliesityksillään tyytyväiseksi.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Nuori Patrick Kane pelasi Suomessa lokakuussa 2009, kun NHL-kausi avattiin Euroopassa pelatuilla otteluilla.
Nuori Patrick Kane pelasi Suomessa lokakuussa 2009, kun NHL-kausi avattiin Euroopassa pelatuilla otteluilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!