Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dopingskandaali ei noussut ykkösuutiseksi Venäjällä – ”Väitteet ovat perusteettomia”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
MAXIM SHEMETOV
Venäjän yleisurheiluliiton toimisto sijaitsee samoissa tiloissa Venäjän olympiakomitean kanssa Moskovassa.
Venäjän yleisurheiluliiton toimisto sijaitsee samoissa tiloissa Venäjän olympiakomitean kanssa Moskovassa. Kuva: MAXIM SHEMETOV

Yleisurheilun dopingskandaali ei noussut ykkösuutiseksi Venäjän valtamediassa tiistaina. Esimerkiksi laajalevikkiset Moskovski Komsomolets ja Komsomolskaja Pravda eivät uutisoineet edellisillan väitteitä paperiversiossaan lainkaan ja jättivät asian verkossakin pelkästään urheiluosastolle.

Venäjän valtiollinen television ykköskanava kertoi Wadan vaatimuksista maanantai-iltana kakkosuutisena viimevuotisen metroturman oikeuskäsittelyn jälkeen. Rossija-kanavan Vesti-uutiset piti asiaa tiistaina keskivertouutistensa joukossa.

Valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti raportoi tapahtumien käänteistä keskiviikkona lukuisin lyhyin sähkein. Niissä puheenvuoron sai useimmiten puolustus.

Presidentin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti, että väitteet ovat perusteettomia niin kauan kun todisteita ei esitetä. Urheiluministeri Vitali Mutko muistutti Venäjän antidopingviranomaisten toimivan itsenäisesti. Ja Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtaja Vadim Zelitšenko puolestaan ilmoitti, että ”skandaalissa on mukana rangaistusluonteinen elementti”.

Hieman yllättäen talouslehdet Kommersant, Vedomosti ja RBK kertoivat yleisölleen kiitettävän ripeästi skandaalista. Ykkösuutiseksi dopingkohu nousi vain urheilulehtien R-Sport ja Sport Express verkkosivuilla. Viimeksi mainitussa yleisurheiluliiton ex-puheenjohtaja Valentin Balahnitšev julisti, että on ”selvää, että minä olen uhri”.

Sosiaalisessa mediassa ei pääsääntöisesti vaadittu päitä vadille eikä jaeltu silmittömästi syytteitä salaliitoista. Niitä lähimmäksi tuli parlamentin alahuoneen varapuheenjohtaja, pikaluistelun olympiavoittaja ja Yhtenäinen Venäjä –valtapuolueen edustaja Svetlana Žurova. Hänen mukaansa koko kohussa on kyse ”urheilijoidemme psykologisesta painostuksesta ennen Rion olympialaisia”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?