Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chicagon Patrick Kane johtaa NHL:n pistepörssiä

Urheilu
 
USA TODAY SPORTS
Patrick Kane hymyili Chicagon Stanley Cup -voitonparaatissa viime kesäkuussa.
Patrick Kane hymyili Chicagon Stanley Cup -voitonparaatissa viime kesäkuussa. Kuva: USA TODAY SPORTS
Kuka?

Patrick Kane

 26-vuotias, syntyi 19.11.1988.

 179 senttiä pitkä.

 Kesän 2007 NHL-varaustilaisuuden ykkösvaraus. Pelannut koko uransa Blackhawksissa.

 591 NHL-runkosarjaottelua 580 pistettä.

 Kaksi kertaa olympialaissa Yhdysvaltojen paidassa. Hopeaa keväällä 2010.

 Vuosipalkka 10,5 miljoonaa dollaria.

 Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja.

Pelitaidoista ja juhlinnasta tunnetulla Patrick Kanella on ollut kaukalon ulkopuolella rankka syksy. Kolmatta Stanley Cup -voittoaan kesällä juhlinut 26-vuotias hyökkääjä joutui elokuun alussa raiskausepäilyn kohteeksi. Epävarmuus päättyi vasta viime viikolla, kun syyttäjä tiedotti, että todisteiden vähäisyyden vuoksi Kanea vastaan ei nosteta syytteitä.

Stressaava tilanne ei estänyt Kanea pelaamasta loistavaa alkukautta. NHL:n viime viikon parhaaksi pelaajaksi valittu laitahyökkääjä on piste- ja maalipörssien kärjessä (10+13). Pisteputki on kymmenen ottelun mittainen, vaikka Kanen joukkueen Chicago Blackhawksin kausi ei ole alkanut häävisti. Joukkue on läntisen konferenssin seitsemäntenä, mutta kovassa Keskisessä divisioonassa pisteet riittävät vasta kuudenteen sijaan.

Huippulahjakas Kane on tottunut loistamaan. Hän lähti NHL:ään ykkösvarauksena, ja vuonna 2010 – vain 21-vuotiaana – hän ratkaisi joukkueelleen Stanley Cup -mestaruuden jatkoajalla. Pienikokoisen hyökkääjän pelitaitoja hehkutettiin, ja yksityiselämän puolella meni lujaa.

Elokuussa 2009 hän pahoinpiteli serkkunsa kanssa taksikuskin, kun tällä ei ollut antaa 20 sentin vaihtorahaa. Seuraavina kesinä, kun pelit olivat tauolla, internetiin levisi kuvia ja tarinoita Kanen juhlimisviikonlopuista. Hyökkääjätähti sammui, riehui ja itki. Nuori Kane myönsi, että käytöksen oli muututtava.

Tänä syksynä hän on surrut eniten sitä, kuinka koville raiskausepäily on ottanut hänen perheessään.

Bilepojalla on toinenkin puoli: herkkä mammanpoika, jonka äiti siivosi pojan talon ja pesi pyykit vielä silloin, kun hän oli jo miljoonia tienaava NHL-tähti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!