Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin halliyhtiö hakeutui saneeraukseen

Urheilu
 
Jukka Grondahl HS
Bluesin Roope Talaja ja TPS:n Tomas Mojzis taistelivat kiekosta liigakamppailussa Espoon Metro-areenassa lokakuussa.
Bluesin Roope Talaja ja TPS:n Tomas Mojzis taistelivat kiekosta liigakamppailussa Espoon Metro-areenassa lokakuussa. Kuva: Jukka Grondahl HS

Espoon jääkiekkoilu on syvässä taloudellisessa ahdingossa. Espoon Bluesilla on ollut tänä vuonna pahoja taloudellisia vaikeuksia, ja perjantaina Bluesin kotijäähallia Espoon Metro-areenaa hallinnoiva Espoon Areenat Esar Oy jätti yrityssaneeraushakemuksen Espoon käräjäoikeuteen.

Espoon Areenat Esar on pyytänyt käräjäoikeutta määräämään yrityssaneerauslain mukaisen väliaikaisen perintä- ja ulosmittauskiellon sekä muiden täytäntöönpanotoimenpiteiden kiellon.

Yrityssaneeraushakemuksen mukaan yrityksellä on 1,34 miljoonaa euroa velkoja Tapiolan Monitoimiareena Oy:lle ilman korkokuluja. Tapiolan Monitoimiareena Oy on liikemies Jussi Salonojan yritys, jonka omistaman monitoimiareenan Espoon Areenat Esar on vuokrannut.

Salonojan mukaan yrityssaneeraushakemus tuli hänelle yllätyksenä.

”Olemme neuvotelleet tulevaisuudesta, ja sain eilen kuulla hakemuksesta”, Salonoja kertoi Helsingin Sanomille tiistaina.

Espoon Areenat Esarin liiketoiminta koostuu areenan vuokraamisesta loppukäyttäjille. Hakemuksessa kerrotaan, että Tapiolan Monitoimiareena on lähettänyt Espoon Areenat Esarille maksuvaatimuksen, jossa se on viitannut vuokrasopimusten purkumahdollisuuteen maksuviivästysten takia.

Espoon Areenat Esarin mukaan on olemassa suuri riski, että kyseiset sopimukset puretaan maksuviivästysten johdosta.

Esarin mukaan sopimusten päättyessä yritys ajautuisi konkurssiin.

Salonojan mukaan hakemuksessa mainittu uhka sopimusten purkamisesta on ollut olemassa.

”Sitä varten olemme neuvotelleet, millä tavalla maksut saataisiin hoidettua ja miten voisimme jatkaa”, Salonoja sanoi.

Miljoonavelan takia herää kysymys, onko halliyhtiö maksanut juuri lainkaan vuokria Tapiolan Monitoimiareenalle?

”Ovat maksaneet, mutta pienemmän osan”, Salonoja sanoi.

Helsingin Sanomat ei tavoittanut Espoon Areenat Esarin toimitusjohtajaa Patrik Ekmania kommentoimaan yrityssaneeraushakemusta. Espoon Areenat Esarin omistajia ovat Daniel Pasternack, Mika Rautio, Antti Ruutu ja Patrik Ekman.

Pasternack, Rautio ja Ruutu ovat myös Bluesin taustayhtiön Jääkiekko Espoon osakkaita syyskuussa päivitetyn tiedon mukaan.

Espoon Areenat Esar teki Tapiolan Monitoimiareena Oy:n kanssa viisivuotisen vuokrasopimuksen viime vuonna.

Espoon kaupunki solmi Espoon Areenat Esarin kanssa yhteistyösopimuksen kesällä, ja sopimuksella Barona-areenana tunnetun jäähallin nimi muuttui Espoon Metro-areenaksi.

Juhannuksen aikoihin solmittu sopimus on arvoltaan 250 000 euroa vuodessa. Kaupungin sopimus halliyhtiön kanssa on kaksivuotinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!