Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapalloikoni Franz Beckenbauer uppoaa yhä syvemmälle korruptioskandaaliin

Urheilu
 
KAI PFAFFENBACH / Reuters
Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter ojensi Saksan hakukomitean puheenjohtajalle Franz Beckenbauerille MM-pokaalin jäljennöksen Zürichissä sen jälkeen, kun Saksa oli valittu vuoden 2006 MM-kisojen isäntämaaksi.
Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter ojensi Saksan hakukomitean puheenjohtajalle Franz Beckenbauerille MM-pokaalin jäljennöksen Zürichissä sen jälkeen, kun Saksa oli valittu vuoden 2006 MM-kisojen isäntämaaksi. Kuva: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Saksalaisen jalkapalloilun ikoni Franz Beckenbauer, 70, on joutumassa yhä vakavammin mukaan Saksan jalkapalloliittoa koskeviin lahjus- ja veronkiertoepäilyihin.

Yksi liiton virkaatekevistä johtajista, Rainer Koch, vaati tiistaina Beckenbaueria selittämään, miten Beckenbauerin nimikirjoitus on päätynyt sopimusluonnokseen, jossa luvataan palveluksia Fifan lahjusskandaalissa ryvettyneelle, entiselle Pohjois- ja Keski-Amerikan jalkapalloliiton johtajalle Jack Warnerille.

Süddeutsche Zeitung ja Bild kertoivat tiistaina, että Beckenbauerin nimikirjoitus löytyy sopimusluonnoksesta, joka on laadittu vain päiviä ennen kuin Fifa äänesti vuoden 2006 MM-kisojen isännyydestä. Äänestyksessä Saksa voitti Etelä-Afrikan yhdellä äänellä ja sai kisat.

Sopimusluonnoksessa Warnerille ja hänen johtamalleen liitolle luvataan ystävyysotteluja ja pääsylippuja, The Guardian ja saksalaislehdet kertoivat. Lehden siteeraaman Kochin mukaan mikään ei kuitenkaan toistaiseksi todista, että luonnoksen lupaukset olisi pantu toimeen tai että ne olisivat vaikuttaneet Warnerin äänestyskäyttäytymiseen.

Warner luopui Amerikan liiton johtajuudesta neljä vuotta sitten. Alkukesän Fifa-ratsioiden jälkeen hänen toimiaan on tutkittu entistä tarkemmin, ja hän joutunee vastaamaan Yhdysvalloissa useisiin korruptiosyytteisiin.

Kolme viikkoa sitten Der Spiegel paljasti, että Beckenbauerin johtama Saksan jalkapalloliiton kisahakukomitea maksoi kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifa:lle 6,7 miljoonaa euroa MM-kisaisännyyden hakemisen yhteydessä. Lehden mukaan rahat käytettiin äänten ostamiseen isännyyden varmistamiseksi.

Marraskuun alussa poliisi järjesti epäilyjen perusteella ratsian Saksan jalkapalloliiton tiloihin, ja nyt poliisi ja veroviranomaiset tutkivat, oliko Fifalle maksetussa summassa kyse paitsi mahdollisista lahjuksista myös veronkierrosta.

Jalkapallon maailmanmestari ja vuoden 1990 MM-joukkueen valmentaja Franz Beckenbauer on tähän asti vakuuttanut, ettei rahoja käytetty äänten ostamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!