Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-jatkokarsinnat käynnistyvät – jatkaako Norja Unkarin tuskaisia kokemuksia?

Urheilu
 
Kottilat: Barcelona ei ikinä voittaisi Valioliigaa
Kottilat: Barcelona ei ikinä voittaisi Valioliigaa
HSTV:n Kottiloiden viikon väite on arka paikka Espanjan La Liigan ja Englannin Valioliigan faneille. Mika Kottilan mukaan Espanjan huippuseura Barcelona ei koskaan voittaisi Valioliigaa. Mikan mukaan Barcelonan ongelmana eivät edes olisi Valioliigan huippujoukkueet. Katso mitä mieltä olet Mikan perusteluista.

Jalkapallon EM-jatkokarsinnat:

 12. marraskuuta: Norja–Unkari

 13. marraskuuta: Bosnia ja Herzegovina–Irlanti

 14. marraskuuta: Ukraina–Slovenia, Ruotsi–Tanska

 15. marraskuuta: Unkari–Norja

 16. marraskuuta: Irlanti–Bosnia ja Herzegovina

 17. marraskuuta: Tanska–Ruotsi, Slovenia–Ukraina

Norja ja Unkari tavoittelevat paluuta lähemmäs menneiden vuosien saavutuksia, kun jalkapallon EM-kisojen jatkokarsinnat käynnistyvät tänään Oslossa. Ensi kesän Ranskan EM-kisoihin on jaossa vielä neljä paikkaa, joista taistelevat kuuden päivän aikana lisäksi Tanska, Ruotsi, Ukraina, Slovenia, Bosnia ja Herzegovina sekä Irlanti.

Norja on esiintynyt EM-kisoissa vain kerran, vuonna 2000, mutta Unkarin suuruuden ajoista on jo 30 vuotta. Nyt kaksiosaisen jatkokarsinnan voittaja selviää ensi kesän Ranskan EM-kisoihin ja päättää pitkän arvokisattoman putken.

Norjan päävalmentaja Per-Mathias Høgmo on luottavainen, että vuodesta 1981 kestänyt taika Unkaria vastaan säilyy. Yhdeksän ottelun tappioton putki keskinäisissä otteluissa antaa hyvän selkänojan torstain avausotteluun.

”Joukkueessa on paljon positiivista energiaa, mutta meidän tulee myös olla hyvin valmistautuneita. Rankingpisteet eivät ole nyt tärkeitä, mutta valmistautuminen on. Uskomme, että tunnemme Unkarin hyvin, ja tiedämme, mitä odottaa”, Høgmo kommentoi Euroopan jalkapalloliiton Uefan verkkosivulla.

Norja putosi H-lohkossa viimeisellä kierroksella Kroatian taakse kolmanneksi, kun taas Unkari onnistui pitämään piristyneen Suomen takanaan.

Unkari aiheutti vuonna 1998 Suomelle ikimuistoiset arvet Olympiastadionin vesisateessa, mutta MM-jatkokarsinnoissa tuli sellaista tukkapöllyä, että sitä ei Unkarissa mielellään muistella. Jugoslavia nimittäin eteni Ranskan MM-kisoihin yhteismaalein 12–1.

Ruotsissa jalkapallokansa ristii kätensä ja toivoo Zlatan Ibrahimovicin johdattavan maan kisoihin. Edellisissä MM-jatkokarsinnoissa supertähti teki kaikkensa, mutta kaksi maalia toisessa osaottelussa ei riittänyt, kun Cristiano Ronaldo iski hattutempun, ja Ruotsi jäi rannalla Brasilian turnauksesta.

Zlatan ei ole koskaan tehnyt maalia Tanskaa vastaan, mutta päävalmentaja Erik Hamrén on luottavainen, että tilanne on viikon päästä eri.

”Nyt hän onnistuu maalinteossa, nyt on aika kääntää asetelma. Minulla on vahva usko siihen, ja niin on pelaajillakin”, Hamrén totesi Aftonbladetille.

”Pitkään vaikeana pidetty vastustaja on aina motivoinut minua eniten ja saanut minut haluamaan muuttaa tilanteen.”

Bosnia ja Hertsegovina yrittää kammeta tieltään Irlannin ja selvittää tiensä ensimmäiseen EM-turnaukseen. Maa teki historiaa edellisissä MM-karsinnoissa, kun se eteni viime vuoden Brasilian kisoihin. Joukkue karsiutui kuitenkin jatkopeleistä voitettuaan vain Iranin ja hävittyään Argentiinalle ja Nigerialle.

Joukkue on kuitenkin Manchester Cityn hyökkääjän Edin Dzekon johdolla valmis yllättämään Irlannin, joka jäi Saksan ja Puolan taakse lohkossa D. Irlannilla on hyviä muistoja jatkokarsinnoista, sillä se selvisi edellisiin EM-kisoihin nujertamalla Viron yhteismaalein 5–1 varmistaessaan paikan Puolan ja Ukrainan kisoihin.

Edellisten kisojen toinen isäntä Ukraina puolestaan testaa karsintojen yhden yllättäjän kunnon. Slovenia on maailmantilastossa vasta sijalla 64, eli kahdeksan pykälää Suomen takana, mutta joukkue kampesi itsensä lohko E:n kolmanneksi Englannin ja Sveitsin jälkeen jättäen Viron neljänneksi.

Kaksikko kohtasi myös vuoden 2000 jatkokarsinnoissa, ja silloin Slovenia järkytti Ukrainaa etenemällä kisoihin yhteismaalein 3–2.

Janerik Henriksson / reuters
Zlatan Ibrahimovic yrittää johdattaa Ruotsin EM-kisoihin.
Zlatan Ibrahimovic yrittää johdattaa Ruotsin EM-kisoihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!