Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnistusmaajoukkueella edessä kolmet ”MM-kotikisat” – ja aika ilman Minna Kauppia

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Merja Rantanen saavutti Vuokatin MM-kotikisoissa 2013 keskimatkalla pronssia (kuva) ja viime kesänä Skotlannissa hopeaa.
Merja Rantanen saavutti Vuokatin MM-kotikisoissa 2013 keskimatkalla pronssia (kuva) ja viime kesänä Skotlannissa hopeaa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen suunnistusmaajoukkue siirtyy uuteen aikaan harjoituskauden alkaessa.

Suuri muutos on se, että maan menestynein suunnistaja, yli kymmenen vuotta maajoukkueeseen kuulunut Minna Kauppi ei ole enää edustuskuvioissa mukana.

Kiinnostavia haasteita tarjoavat seuraavien vuosien MM-kisat, jotka käydään Ruotsissa (2016), Virossa (2017) ja Latviassa (2018).

Edessä on siis lähes kotikisojen putki, koska maastotyypit ovat kotoiset.

”Kaikki maastotyypit lähivuosien MM-kisoissa ovat suomalaisille tutumpia ja luontaisempia, ja niihin on helpompi rakentaa tuttua ja turvallista suunnistusta sekä itseluottamusta. Maajoukkueena emme pysty tarjoamaan juurikaan enempää leireilyä, mutta näihin maihin urheilijoiden ja seurojen on helppo tehdä omatoimista leiritystä. Lisäksi vastaavia maastotyyppejä löytyy Suomesta”, päävalmentaja Juha Taini summasi ”kotikisaputken” hyötyjä Suunnistusliiton tiedotteessa.

Ensi kesän MM-kisat käydään Ruotsin länsirannikolla lähellä Norjan rajaa. Niitä kohti maajoukkue valmentautuu Vuokatin MM-vuoden (2013) tavoin kuukauden leirijaksolla Espanjassa.

Taini julkisti keskiviikkona A-maajoukkueen, johon kuuluu vain viisi urheilijaa.

B-maajoukkueessa on kymmenen urheilijaa. Maajoukkueryhmien takana toimii talenttiryhmä, jonka kokoonpano vahvistetaan ensi viikolla.

”Maajoukkueen valinnoissa on katsottu lähinnä kansainvälistä suoriutumista. Kaikilta maajoukkueen naisilta löytyy maailmancupin sijoituksia top-10:ssä”, Taini sanoi.

Päävalmentaja muistuttaa, että A- ja B-maajoukkueen taakse jää runsaasti potentiaalia.

”Parhaisiin talenttiryhmän urheilijoihin panostetaan myös taloudellisesti. Lisäksi maajoukkueen leireille kutsutaan nuoria haastajia ryhmien ulkopuolelta, ja nuorten maajoukkueen kanssa teemme yhteistyötä usealla leirillä. Haemme mahdollisimman paljon tilaisuuksia, joissa parhaat pääsevät harjoittelemaan keskenään”, Taini kertoi suunnitelmista.

Maajoukkuetoiminnan painopisteenä on saada lisäpuhtia juoksuvauhdin kehitykseen ja kehittymisen seurantaan.

”Tiivistämme urheilijoiden ja valmentajien välistä yhteistyötä kaikilla tasoilla ja haemme lisäpotkua ryhmäharjoittelussa niin akatemioissa kuin maajoukkueessakin. Kaikkiaan pyrimme löytämään keinoja harjoitella entistä ammattimaisemmin ja kokonaisvaltaisemmin”, Taini listasi.

Elokuisten MM-kisojen lisäksi maajoukkueen kiintopisteitä ovat huhtikuussa Puolasta alkava maailmancup sekä toukokuiset EM-kisat Tšekissä.

A-maajoukkue: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Mårten Boström IFK Lidingö, Fredric Portin Paimion Rasti

B-maajoukkue: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Anni-Maija Fincke Halden SK, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Marika Teini SK Pohjantähti, Hannu Airila Kalevan Rasti, Aaro Asikainen Kalevan Rasti, Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö, Toni Saari Vaajakosken Terä, Mikko Siren Angelniemen Ankkuri, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!