Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten MM-kisojen suojelija Teemu Selänne neuvoo suomalaisia kiekkolupauksia: ”Ole oma itsesi”

Urheilu
 
Selänteen vinkit suurlupauksille Puljujärvelle ja Laineelle
Selänteen vinkit suurlupauksille Puljujärvelle ja Laineelle
Jääkiekkoeläkeläinen Teemu Selänne toimii tulevan nuorten MM-turnauksen suojelijana, kun kisat pelataan Helsingissä joulun jälkeen. Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat joukkueen suuria tulevaisuuden lupauksia. "Muistakaa olla omana itsenänne", Selänne sanoo. "Älkää koskaan uskoko, että olette niin hyviä kuin lehdet väittävät, mutta ette myöskään niin huonoja, mitä kirjoitetaan", Selänne sanoi. Toimittaja: Heikki Miettinen HS. Kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru HS.
Fakta

Nuorten MM-turnaus

 Jääkiekon nuorten MM-turnaus pelataan Helsingissä 26.12. 2015–5.1. 2016.

 Turnaukseen osallistuu 10 maata.

 Suomen lohkossa pelaavat Venäjä, Slovakia, Tšekki ja Valko-Venäjä. A-lohkossa pelaavat: Kanada, USA, Ruotsi, Tanska ja Sveitsi.

 Kanada on hallitseva nuorten maailmanmestari. Suomi voitti kultaa 2014.

Veteraanisarjaan hypännyt Teemu Selänne tietää, millaista on olla nuori, seurattu ja suurlupaus.

Selänne, 45, lupautui jääkiekon nuorten MM-turnauksen suojelijaksi ja matkustaa Suomeen joulun paikkeilla. Selänne antaa tukensa ja apunsa tarvittaessa joukkueelle, mutta ennen kaikkea hän pääsee seuraamaan yhtä lajin kiinnostavimmista tapauksista.

”Kiva, että nyt pystyy tulemaan vähän useammin kuin silloin, kun vielä pelasin”, Selänne sanoi Oopperatalossa Helsingissä, kun hänen tulevaisuuden suunnitelmiaan raotettiin.

Selänne lähtee lauantaina takaisin Kaliforniaan, mutta ottaa paikkansa nuorten MM-turnauksessa, kun on sen aika.

”Sen ikäisille pelaajille se on kauden kohokohta, ja se on suuri näytönpaikka kaikille”, Selänne sanoi.

Nuorten MM-turnauksessa pelaavat alle 20-vuotiaat, joista suuri osa on NHL:ään varattuja pelaajia, mutta nuorimmat vasta odottavat varaustaan.

Oululainen Jesse Puljujärvi ja tamperelainen Patrik Laine odottavat omia varauksiaan ensi kesänä.

Hartwall-areenan ja HIFK:n kotihallin katsomoissa istuu kymmenittäin NHL-scoutteja, joilta ei jää tilanteita huomaamatta.

”Se tekee siitä vielä isomman jutun, ja tietenkin kotikisat myös. Kyllä se oman lisänsä tuo, mutta ei saa ottaa liikaa paineita.”

”Muistan omista kisoistani, miten iso juttu se oli maailmalla ja varsinkin Kanadassa”, Selänne sanoi. Hän pelasi urallaan kerran 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Toinen mahdollisuus meni ohi pahan loukkaantumisen takia.

Selänne korostaa, miten paljon häiriötekijöitä pyörii kotikisojen ympärillä. Pelaajille tulee paineita medialta, faneilta, kavereilta ja jopa sukulaisilta. Omatkin odotukset saattavat kasvaa.

”Kaikki ylimääräinen hössötys pitää lopettaa ja keskittyä olennaiseen.”

HS kysyi Selänteeltä, mitä neuvoja tai ohjeita hänellä olisi antaa varaustaan odottaville Jesse Puljujärvelle ja Patrik Laineelle.

”Antaisin neuvon Jesselle ja Patrikille, ja kaikille nuorille tähdille, että olkaa oma itsenne ja tehkää niitä asioita, jotka tuntuvat hyviltä”, Selänteen teesi numero yksi kuului.

”Ja sitten se, että joka päivä yrittää olla parempi, kehittää itsessään heikkoja osa-alueita ja kaivaa nälkää ja intohimoa joka peliin.”

Nykyisen ennusteen mukaan on mahdollista, että Puljujärvi ja Laine varataan NHL:ään ensimmäisellä kierroksella, mahdollisti aivan alkupäässä. Laine on jopa sanonut suoraan tavoittelevansa ykkösvarausta.

”Hienoa nähdä, kun nuoret suomalaiset ovat tuossa asemassa”, Selänne sanoi.

Piileekö matkalla vaaroja tai kuoppia?

”Pitää olla terve itsetunto, ettei kilahda hattuun, ja täytyy pitää jalat maassa. Sinä päivänä, kun luulet olevasi vähän liian iso stara, alkaa alamäki”, Selänne sanoi.

Kaiken kokenut Selänne korosti myös nuorten pelaajien lähipiirin tärkeyttä pelaajien kehityksessä.

Akseli Valmunen / HS
Teemu Selänne antoi haastatteluja Oopperatalossa Helsingissä.
Teemu Selänne antoi haastatteluja Oopperatalossa Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!