Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Putin: Venäjän täytyy suojella urheilijoitaan kielletyiltä aineilta

Urheilu
 
RIA NOVOSTI
Presidentti Vladimir Putin usutti Venäjää pistämään dopingongelmansa kuriin ja tekemään yhteistyötä kansainvälisten antidopingjärjestöjen kanssa.
Presidentti Vladimir Putin usutti Venäjää pistämään dopingongelmansa kuriin ja tekemään yhteistyötä kansainvälisten antidopingjärjestöjen kanssa. Kuva: RIA NOVOSTI

Venäjän presidentti Vladimir Putin suomi keskiviikkona Venäjän mainetta tahraavaan yleisurheilun dopingskandaaliin syyllistyneitä ja vaati, että Venäjä aloittaa omat tutkimuksensa, jotta asia saadaan selvitettyä perin pohjin, kansainväliset uutistoimistot kertoivat myöhään keskiviikkoiltana.

Putin myös usutti Venäjän urheiluviranomaisia tekemään mahdollisimman avointa yhteistyötä kansainvälisten antidopingviranomaisten kanssa.

”Venäjän on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta dopingongelmasta päästään eroon”, hän sanoi Sotšissa keskiviikkona, uutistoimistot Reuters ja AFP kertoivat. Venäjän täytyy suojella urheilijoitaan suoritusta parantavilta kielletyiltä aineilta, Putin painotti.

Presidentti vaati dopingskandaaliin syyllistyneitä kantamaan vastuunsa tapahtuneesta. Dopingrangaistusten pitäisi olla henkilökohtaisia, ei kollektiivisia, Putin totesi.

Presidentti halunneekin viimeiseen asti välttää tilanteen, jossa Venäjä maana suljettaisiin ulos kansainvälisistä kilpailuista jopa useiksi vuosiksi.

Ennen Putinin puhetta dopingskandaali sai Venäjällä yhä omituisempia piirteitä, kun paljastui, että järjestelmällisen dopingohjelman pääsuunnittelijaksi epäillyn lääkärin toimisto sijaitsee samassa rakennuksessa maan antidopinglaboratorion kanssa.

Maailman antidopingjärjestö Wada nimesi kohua herättäneessä raportissaan tohtori Sergei Portugalovin Venäjän dopingohjelman pääsuunnittelijaksi. Portugalov on entinen valtiollisen fyysisen kulttuurin ja urheilun tutkimuskeskuksen apulaisjohtaja. Wada epäilee hänen neuvoneen urheilijoita dopingin käytössä ja auttaneen myös pimittämään positiivisia dopingtestituloksia.

Portugalovin toimisto sijaitsee Moskovassa aivan Venäjän antidopinglaboratorion naapurissa samassa katuosoitteessa, uutistoimisto Reuters kertoi. Antidopinglaboratorion johtajaa Grigori Rodtšenkoa Wada epäilee jopa 1 400 dopingnäytteen hävittämisestä.

Reutersin tietojen mukaan Portugalovin johtama tutkimuslaitos ja Rodtšenkon laboratorio ovat tehneet läheistä yhteistyötä antidopinglaboratorion perustamisesta lähtien. Portugalovin ja Rodtšenkon tiedetään myös osallistuneen useisiin konferensseihin ja urheilijatapaamisiin yhdessä.

Reutersin toimittaja ei tavoittanut keskiviikkona Portugalovia kommentoimaan epäiltyä yhteistyötä. Tiistaina kerrottiin, ettei hän enää työskentele tutkimuskeskuksessa. Reutersin puheluun vastannut laboratorion työntekijä ei kuitenkaan tiennyt, miksi tai milloin Portugalov oli lähtenyt. Portugaloviin ei saatu yhteyttä myöskään sähköpostitse.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kertoi tiistaina, että Rodtšenko oli eronnut tehtävistään. Keskiviikkona koko antidopinglaboratorio suljettiin eräiden tietojen mukaan puoleksi vuodeksi.

Ministeri Mutko vakuutti, että Venäjä ottaa käyttöön merkittäviä uusia toimia dopingin kitkemiseksi urheilusta. Yhtenä vaihtoehtona hän esitti dopinginkäytön kriminalisointia. Dopingista kärynneet voitaisiin asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen teoistaan, Mutko sanoi Reutersin mukaan.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi keskiviikkona pitävänsä Venäjällä paljastunutta dopingohjelmaa surullisena ja järkyttävänä tapahtumana. Hän sanoi, että rangaistukseksi urheilijoilta voidaan viedä mitalit ja heille ja virkailijoille voidaan määrätä kilpailu- ja toimintakieltoja.

DENIS BALIBOUSE
Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi, että venäläisiä urheilijoita ja virkailijoita uhkaa sulkeminen kansainvälisen urheilun ulkopuolelle.
Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi, että venäläisiä urheilijoita ja virkailijoita uhkaa sulkeminen kansainvälisen urheilun ulkopuolelle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!